vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Fostul primar din Osica de Sus a accidentat grav un mopedist

Fostul primar al comunei Osica de Sus, Ion Ciocan, a accidentat grav un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Caracal, care conducea un moped, evenimentul rutier petrecându-se joi dimineaţa, pe Drumul Naţional 64, în zona Liceului „Ion Gh. Roşca” din comună.

Ciocan venea dinspre Caracal spre Slatina când, în zona liceului, a vrut să vireze la stânga, neacordând prioritate mopedistului care venea din faţă, acesta din urmă intrând în autoturismul fostului edil. „Din primele cercetări a reieşit faptul că un bărbat de 64 de ani din comuna Osica de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe DN 64, pe raza localităţii, la schimbarea direcţiei de deplasare, nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate de trecere unui moped, condus regulamentar de un bărbat de 52 de ani, din Caracal, intrând în coliziune cu acesta”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Pe numele lui Ion Ciocan a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. El a fost şi testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Victima a fost transportată de un echipaj al Ambulanţei Olt la Spitalul Slatina, în stare gravă, cu multiple traumatisme. „A fost transportat de la locul accidentului un bărbat în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Caracal, către UPU Slatina. A fost preluat de la locul accidentului, inconştient, însă pe timpul transportului şi-a revenit şi a fost predat către spital conştient, cu traumatism cranio-facial, cu traumatism cervical şi cu plagă cervicală lateral-dreapta, la nivelul gâtului, şi traumatism hemitorace drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt, medicul Alina Duminică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul din Caracal a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. „Pacientul este conştient, cooperant, cu o traumă toracică severă. Va intra la sala de operaţie pentru o intervenţie. Va rămâne internat la noi, după o intervenţie chirurgicală. Trauma este complexă, pe lângă traumatismul de torace este şi o fractură de mandibulă. Va fi o echipă mixtă: medic de chirurgie toracică, medic orelist, medic de chirurgie maxilo-facială”, a declarat doctorul Cătălin Diţoiu, din cadrul SJU Slatina.

Politica