vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plaja Olt din Slatina, închisă din nou, vineri, după mai multe zile de nefuncţionare înregistrate luna trecută

Slătinenii care îşi făcuseră planuri să meargă la Plaja Olt, vineri, trebuie să şi le schimbe, deoarece aceasta va fi închisă pe tot parcursul zilei. Zona de agrement a mai fost închisă, la sfârşitul lunii iunie, pentru mai multe zile, pentru efectuarea de lucrări de igienizare.

Potrivit unui comunicat al administratorilor zonei de agrement, plaja va fi închisă având în vedere lucrările care se vor efectua de către Compania de Apă Olt SA în partea de jos a municipiului Slatina, în data de 28 iulie 2017, intervenţii ce necesită oprirea apei potabile începând cu ora 9.30 şi derularea acestora pe parcursul întregii zile. „Decizia a fost luată motivat de faptul că, în lipsa apei potabile, nu pot fi asigurate condiţiile igienico-sanitare de utilizare a piscinelor (efectuare duşuri înainte/după intrarea în piscine) şi, de asemenea, a grupurilor sanitare. Accesul cetăţenilor la Plaja Olt va fi permis începând de sâmbătă, 29 iulie 2017”, se mai arată în documentul citat.

Deschisă oficial pe 1 iunie, Plaja Olt a mai fost închisă, pentru câteva zile, la finalul lunii iunie, pentru efectuarea unor lucrări de igienizare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Accesul la Plaja Olt este 10 lei pe zi, pentru adulţi, şi şapte lei pe zi, pentru copiii mai mici de 14 ani. Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” Slatina este o investiţie realizată cu fonduri europene şi locale, valoarea totală a investiţiei fiind de 34 milioane lei. Proiectul a fost derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Practic, prin acest proiect, municipalitatea slătineană a creat o infrastructură de agrement turistică la standarde europene.

Proiectul a presupus, pe lângă plaja propriu-zisă, amenajarea unor facilităţi rare în zonă, precum: debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cu nouă culoare de câte 1.000 metri), terenuri de sport pentru minigolf, beach-volei, tribune, spaţii corespunzător amenajate pentru fitness şi SPA, 150 locuri de parcare, la care se adaugă: teren de minifotbal multifuncţional (fotbal, baschet, volei, handbal), tribune, teren de tenis, pistă biciclete şi role, vestiare, grupuri sanitare.

Politica