joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început construcţia creşei din Caracal, finanţată de guvernul american

Au început lucrările la creşa pentru copii din Caracal, finanţată de Guvernul SUA cu aproximativ un milion de dolari, termenul de finalizare fiind de 12 luni.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat pentru Jurnalul Olteniei că, pe lângă construcţia propriu zisă, vor fi amenajate şi un loc de joacă pentru copii, dar şi o parcare. Investiţia este realizată cu finanţarea Ambasadei Statelor Unite şi Biroului de Cooperare Militară, care funcţionează în Baza NATO de la Deveselu.

Lucrările ar trebui finalizate în maximum un an, potrivit documentaţiei aprobate de municipalitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au început lucrările la creşă. Investiţia este finanţată de Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară, iar beneficiar este Municipiul Caracal. Terenul pe care se construieşte creşa este de 2.000 metri pătraţi şi este pus la dispoziţie printr-o hotărâre a consiliului local din 2016. Construcţia propusă va avea o suprafaţă construită de 592 metri pătraţi. Copiii vor avea un loc de joacă. În afara incintei, va fi construită o parcare. Lucrările se execută în baza Autorizaţiei de Construire numărul 107 din 20 iunie 2017 şi vor fi finalizate în aproximativ 12 luni”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Octavian Stănescu.

Potrivit autorităţilor locale, investiţia americană se ridică la aproximativ 1 milion de dolari, municipalitatea punând la dispoziţie doar locaţie. Noua creşă este situată undeva spre marginea oraşului, reprezentanţii primăriei motivând că aici terenul era intabulat, deşi şi-ar fi dorit să fie undeva mai în centru.

Prin aceeaşi schemă de finanţare, Ambasada SUA a reabilitat, în 2015, Şcoala Gimnazială din comuna Deveselu, tot aici construind şi o grădiniţă nouă. Cele două unităţi de învăţământ au primit de la americani şi mobilier, dar şi materiale didactice, tablele vechi din şcoală fiind înlocuite cu unele magnetice moderne.

Politica