vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Activități de prevenire a infracționalității în Craiovița Nouă

În conformitate cu Programul de prevenire a criminalităţii, aflat în derulare la nivelul I.P.J. Dolj, polițiști de proximitate de la Secţia 5 Poliţie au derulat, în cursul zilei de ieri, activități de conștientizare și informare a cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a riscului de a cădea victime infracțiunilor de violență domestică, furturi sau înșelăciuni prin metoda ”Accidentul”.

Polițiștii s-au deplasat în zonele aglomerate de pe raza de competență, respectiv Piața agroalimentară ,,Big Nou”, zona de recreere ,,Esplanada”, parcările supermarke-turilor din cartierul Craiovița Nouă precum și la casele de tip familial din cadrul D.G.A.S.P.C. Dolj, unde au fost inițiate discuții cu cetățenii și s-a procedat la distribuirea de fly-ere și pliante cu mesajul programelor de prevenire, respectiv informarea şi conştientizarea publicului asupra riscurilor pe care și le asumă victimele violenței domestice, precum și consecințele ce pot să decurgă dintr-un comportament permisiv la adresa agresorilor.

Cu această ocazie au fost prezentate aspecte concrete, respectiv etape ale violenței domestice, profilul agresorului, profilul victimei, formele violenței domestice (care poate fi manifestată atât prin comportament agresiv fizic dar și verbal, menite să-i inducă victimei o stare de temere), scopul fiind cel de a elimina atitudinea de subestimare a fenomenului, precum şi reducerea vulnerabilităţii victimelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deasemenea au fost expuse și unele aspecte referitoare la prevenirea infracțiunilor de furt din autoturisme, cetățenilor fiindu-le recomandat să nu lase la vedere bunuri care ar putea fi tentante pentru hoţi: genţi (chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente, sisteme GPS, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică.

Totodată pentru prevenirea infracţiunilor prin metoda „Accidentul”, poliţiştii de proximitate au editat un număr de 200 fly-ere cu recomandări antivictimale, care au fost distribuite cetățenilor prin intermediul asociaţiilor de proprietari dar şi în zona hipermarketurilor, frecventate de principala categorie de potențiale victime ale acestui gen de infracțiuni, persoanele de vârsta a III-a.

Inițiativa polițiștilor de proximitate a fost foarte bine primită de către cetățeni, care au manifestat un interes real pentru informațiile furnizate de polițiști, au adresat întrebări și le-au cerut sfaturi polițiștilor cu privire la diverse situații cu care s-au confruntat.

Politica