vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vanessa Balaci reprezintă Craiova la FOTE

Atleta de la LPS Petrache Trișcu și CSU Craiova a avut un an extrem de bun, o explozie de rezultate și competiții internaționale. Vanessa Balaci a cucerit, în perioada recentă, două titluri naționale de juniori 2 în probele de 100 și 200 de metri, un bronz la Campionatul Balcanic U18 de la Istanbul în proba de 100 de metri și un titlu cu ștafeta României de 4×100 de metri la Balcaniada de juniori de la Pitești.

Săptămâna trecută eleva lui Nicușor Bugiulescu a participat la Campionatul Mondial de Juniori 2 de la Nairobi (Kenya), competiție în care, însă, nu a reușit să ajungă în finală. Sportiva a ocupat locul șase în seria a doua la cursa de 200 de metri, cu timpul de 25 de secunde și 8 sutimi, dar nu a fost în forma ei maximă din cauza unor dureri și a oboselii acumulate.

Ne propuneam să intre în finală la mondiale, dar nu am reușit acest lucru. A avut niște dureri, era și obosită ca urmare a multitudinii de concursuri la care a participat în ultimul timp și toți acești factori și-au pus amprenta asupra evoluției. A fost totuși o experiență foarte bună pentru ea fiindcă anvergura competiției a fost una mare”, a declarat antrenorul Vanessei Balaci, Nicușor Bugiulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru atleta craioveană urmează cea mai importantă întrecere a anului, care a fost, de fapt, obiectivul principal al acesteia în acest sezon competițional. Între 23 și 29 iulie, la Gyor, va avea loc Festivalul Olimpic al Tineretului European, iar Vanessa Balaci face parte din lotul de atletism al României care va concura la această reunire olimpică. Atleta va participa la proba de 100 de metri și va fi componentă a ștafetei feminine de 4×100 de metri, sperând la o medalie.

Pentru această competiție ne-am pregătit întregul an, FOTE a fost obiectivul nostru principal din această vară. Pe parcurs, au mai apărut și celelalte competiții, precum balcaniadele și Campionatul Mondial, dar noi sperăm că Vanessa va obține un rezultat bun la Festivalul Olimpic. Avem ca obiectiv să prindem finala la cursa de 100 de metri și sperăm la o medalie împreună cu ștafeta. În funcție de concurentele pe care le are sunt șanse pentru un rezultat bun și la individual”, a spus Nicușor Bugiulescu, antrenorul sportivei care va reprezenta Craiova la FOTE. În total, România are 77 de sportivi înscriși la competiția de la Gyor, întreaga delegație fiind compusă din:

ATLETISM

22 de sportivi (11 fete şi 11 băieţi):

Vanessa Evelyna Balaci, Adina Elena Circiogel, Patricia Daria David, Andreea Raissa Hojda, Andreea Iuliana Lungu, Maria Scrob, Georgiana Cosmina Spiridon, Bianca Elena Toader, Daniela Vasile, Tabita Teusan, Larisa Georgiana Zglimbea, Mircea Albert Finiş, Darius Gabriel Florian, Marius Bira, Valentin Danut Lepădat, Damian Didier Mititelu, Gerard Constantin Orobiyi Tudurache, Eduard Valentin Paduraru, Mihai Patrick Popă, Andrei Şterea, Mirel Cristian Stoica, Cristian Gabriel Voicu;

Şase antrenori: Ovidiu Butica, Ioan Ciortan, Melintia Eugenia Macelaru, Mihaela Carmen Marin, Viorel Popovici, Isabela Ţânaşa.

CICLISM

Trei sportivi:

Mihai Adrian Grigore, Adi Narcis Marcu, Vasile Gabriel Silaghi;

Doi antrenori: Emil Pavel Lupas, Zoltan Sipos.


GIMNASTICĂ

Şase sportivi (trei fete şi trei băieţi):

Denisa Maria Golgota, Iulia Berar, Nica Ivanus, Răzvan Denis Marc, Rafael Szabo, Eduard Liviu Gavrilă;

Patru antrenori: Liliana Cosma, Valerian Nicolae Forminte, Augustin Pop, Romolus Adrian Ianculescu


HANDBAL

15 sportive:

Ioana Beatrice Bălăceanu, Monica Alexandra¬ Barabas, Andreea Bianca Chetraru, Cristina Ciausescu, Diana Cristiana Ciuca, Isabela Ioana Dragnea, Marina Alexandra Ilie, Ştefănia Oana Jipa, Iuliana Daniela Marin, Patricia Valentina Moraru, Andra Liviana Moroianu, Irina Gabriela Neacşu, Andreea Cristina Popă, Andreea Rebeca Târsoaga, Denişa Andreea Vâlcan.

Doi antrenori şi un oficial de echipă: Ion Ivan, antrenor principal, Marius Danulet, antrenor secund, şi Steluţa Luca, oficial de echipă.


ÎNOT

Zece sportivi (şase feţe şi patru băieţi):

Ana Iulia Dascăl, Andreea Ramona Dragoi, Maysa Raţiu, Clara Andreea Spanu, Ingrid Huszar, Gabriela Ioana Gâdea, Gabriel Ioan Dumitrache, Laurenţiu Mihai Haiducu, Victor Ştefan Iacob, Mihnea Ioan Ionescu;

Trei antrenori: Gabriela Laura Sachelarie, Iulia Cristina Becheru,Toma Miritescu.

JUDO

12 sportivi (şase feţe şi şase băieţi):

Maria Violetă Dumitru, Paula Doinita Gliga, Ramona Florina Micula, Anamaria Ioana Sârbu, Ana Maria Stroe, Ilaria Cristiana Toma, Cătălin Paul Onofrei, Danut Dumitru Pechea, Andrei Daniel Pirloga, Szilard Radvanszki, George Eduard Şerban, Iosif Adrian Şulcă;

Doi antrenori: Marian Liviu Telesman şi Roland Bodo.


KAIAC-CANOE

Cinci sportivi (două fete şi trei băieţi)

Georgiana Marinela Manofu Vucea, Angela Bodnariuc, Iulian Marius Bărbulescu, Mihai Răzvan Batagui, Ionuţ Georgian Nicolaescu;

Doi antrenori: Vasile Corneliu Curuzan şi Agoston Siposs.


TENIS
Patru sportivi (două fete şi doi băieţi):

Ilinca Dalina Amăriei, Ana Paraschiva Manea, Nicholas David Ionel, Radu Mihai Papoe;

Doi antrenori: Bogdan George Tronciu şi Cătălin Ionel Cristian Micula.

Politica