vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mituitor arestat preventiv

Un poliţist din Dolj a refuzat mita oferită de un hoţ de motorină. Mituitorul a fost arestat preventiv.

Un bărbat, de 40 ani, din comuna doljeană Coţofenii din Dos, a fost arestat preventiv, după ce, duminică, a oferit drept mită suma de 100 euro şi două sticle de băuturi alcoolice şefului Postului de Poliţie Coţofenii din Dos, pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Cu o noapte înainte, polițistul l-a prins în flagrant pe bărbat în timp ce acesta avea asupra lui 39 litri motorină și 11 saci de îngrășământ chimic.

„Duminică, 16 iulie a.c, în jurul orei 19:00, în timp ce agentul principal Craiu Robert se afla în timpul serviciului, la sediul Postului de Poliţie Coţofenii din Dos s-a prezentat M. EMIL, 40 de ani, din localitate, care în noaptea de 15/16.07. 2017 fusese prins în flagrant de agentul de poliție în timp ce transporta 11 saci de îngrăşământ chimic şi 39 litri de motorină, bunuri sustrase de acesta din incinta unei societăți comerciale din localitatea Işalniţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest sens, cu ocazia prezentării la postul de poliție, bărbatul i-a oferit polițistului suma de 100 euro şi 2 sticle de băuturi alcoolice pentru ca agentul de poliție să-şi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu efectua cercetări cu privire la infracţiunea de furt constatată și pentru a nu-i întocmi dosar penal, ofertă respinsă de către polițist.

Agentul principal Craiu Robert a refuzat primirea bunurilor, iar făptuitorul a afirmat verbal că va reveni la postul de poliţie în jurul orelor 21:00, motiv pentru care lucrătorul de poliţie s-a desistat şi a informat pe cale ierarhică Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj.

La faţa locului s-au deplasat ofițeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au realizat flagrantul, M. EMIL fiind prins în timp ce oferea agentului de poliţie bunurile anterior amintite, în sediul Postului de Poliţie Coţofenii din Dos”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind introdus în arestul Poliţiei Dolj.

Agent principal de poliţie Craiu Robert este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2009 şi îşi desfăşoară activitatea, din anul 2016, în funcţia de şef de post la Postul de Poliţie Coţofenii din Dos, mai arată IPJ Dolj.

Politica