joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ivan Rusul

Așa cum a afirmat de mai multe ori în sezonul trecut, că odată cu venirea verii își va găsi un angajament într-un campionat străin, Andrei Ivan s-a ținut de „promisiune” și a părăsit CSU Craiova după prima etapă din noul sezon, în care a purtat banderola de căpitan.

Jucătorul, care a debutat pentru echipa craioveană la 15 ani și 9 luni într-un joc amical, a fost transferat la clubul din Rusia FC Krasnodar pentru suma de 3 milioane de euro, plus un bonus în valoare de 1 milion de euro în funcție de evoluțiile acestuia acolo. Ivan a semnat un contract valabil pe cinci ani cu formația rusă. Se poate spune că fotbalistul a ajuns pe meleagurile sale, numele său fiind unul care are origini rusești. Echipa pentru care va evolua Andrei este una dintre cele de top ale campionatului est-european, care în sezonul trecut a încheiat pe locul patru în Rusia.

FC Krasnodar a perfectat deja alte 7 transferuri, în această vară, iar în acest sezon, în care și-au și inaugurat una dintre cele mai frumoase arene (pe care se vor disputa și meciuri de la Cupa Mondială 2018), se anunță o candidată puternică la titlu. De altfel, de la promovarea pe prima scenă, Krasnodarul nu a terminat niciodată mai jos de locul patru în campionat. Noua echipă a lui Ivan este pregătită de antrenorul Igor Shalimov în vârstă de 48 de ani și este prezentă în preliminariile Europa League. În perioada cât a stat la Craiova, Ivan a jucat 101 de meciuri pentru formația din Bănie, în care a marcat 19 goluri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cine îl va înlocui pe Ivan?

Plecarea acestuia va lăsa un gol în atacul Craiovei, dar oficialii clubului au prezentat asigurări că vor umple această gaură cât de curând. La echipa olteană se pregătesc în continuare transferuri, iar numele unor jucători noi ar trebui să apară cel târziu vineri, când este termenul limită de trimitere a listei cu componența lotului către UEFA. Postul principal pentru care se caută un fotbalist de valoare în acest moment jeste cel de atacant, dar se negociază și cu fundași și mijlocași.

Şi dacă nu pleca Andrei, tot am mai fi adus jucători, dar acum plecarea sa impune venirea unui jucător care să sustituie poziţia sa. Aducem însă după un singur criteriu, acela de a fi mai puternici. Suntem în tratative cu mai mulţi jucători. Mai mulţi vor veni până vineri, când se încheie lista pe care trebuie să o trimitem la UEFA”, a declarant președintele lui CSU Craiova, Marcel Popescu.

REZULTATE ETAPA I

Vineri, 14 iulie

CSU Craiova – CSM Poli Iași 2-0

Sâmbătă, 15 iulie

Concordia Chiajna – Poli Timișoara 0-1

Juventus București – Dinamo București 0-3

Duminică, 16 iulie

Astra Giurgiu – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0

FCSB – FC Voluntari 2-1

Luni, 17 iulie

FC Viitorul – Gaz Metan Mediaș 3-0

FC Botoșani – CFR Cluj 1-1

PROGRAM ETAPA A II-A

Vineri, 21 iulie

Sepsi Sfântu Gheorghe – Juventus Colentina ora 18.30

Sâmbătă, 22 iulie

CSU Craiova – Concordia Chiajna ora 18.30

Duminică, 23 iulie

CSM Poli Iași – Gaz Metan Mediaș ora 18.30

Dinamo – FC Botoșani ora 21.00

Luni, 24 iulie

FC Voluntari – Astra Giurgiu ora 21.00

Politica