sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU „Oltenia”, deficit la bărcile de salvare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” vrea să achiziționeze patru bărci pneumatice, pentru acțiunile de căutare-salvare. În acest sens, ISU a înaintat o adresă către Consiliul Județean Dolj, prin care a solicitat alocarea sumei de 34.000 de lei.

Întrucât în ultima perioadă, în zonele de competență a unității, se înregistrează creșteri ale numărului de intervenții destinate „acțiunilor de căutare-salvare în mediul acvatic”, este imperios necesară achiziționarea acestor tipuri de bărci pneumatice destinate structurilor operative, unitatea înregistrând în prezent un deficit major specific acestor mijloace”, se arată într-un raport al unui proiect de hotărâre postat pe site-ul Consiliului Județean Dolj.

Reprezentanții ISU „Olenia” au explicat pentru Jurnalul Olteniei că au nevoie în continuare de astfel de echipamente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dispunem, la momentul de față, de trei bărci cu care asigurăm căutarea în mediul acvatic și este nevoie în continuare de asemenea echipament”, a explicat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Reamintim că ISU „Oltenia” a tras, în mai multe rânduri, semnale de alarmă în ceea ce privește scăldatul în anotimpul cald al anului.

Aceasta este o activitate care, de cele mai multe ori, se încheie tragic pentru cei care aleg să se răcorească pe termperaturile uneori insuportabile de afară. Cazurile apar atât la adulți, cât și la copii, iar reprezentații ISU „Oltenia” roagă cetățenii să nu meargă la scăldat în locuri neamenajate. În unele cazuri, aceștia ar putea plăti cu viața, așa cum se întâmplă de foarte multe ori în sezonul cald.

Politica