sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arde pădurea de pin din Parcul Natural Domogled

Un incendiu a izbucnit marţi seara în Parcul Natural Domogled, iar pompierii mehedinţeni încearcă şi acum să-l stingă. Intervenţia este una dificilă pentru că autospecialele de stingere nu pot ajunge în zonă.

Incendiul a izbucnit cu mai bine de 12 ore în urmă, însă pompierii au început intervenţia de stingere în această dimineaţa. Focul se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi a cuprins atât vegetaţie uscată, cât şi pădurea de pin.

“Arde vegetaţie uscată şi pin pe o suprafaţă de circa 10 hectare, de aseară. Aseară s-a făcut o recunoaştere a zonei cu elicopterul şi am intervenit în această dimineaţă cu 60 de pompieri militari şi 10 lucrători silvici”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Raluca Ţîrcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru că autospecialele de stingere ale ISU nu au acces în zonă, se intervine de la sol şi a fost chemat şi un elicopter în sprijinul pompierilor.

„Zona este greu accesibilă, pompierii au saci stingători, care vor mai fi alimentaţi din elicopter şi, de asemenea, am solicitat un elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie pentru a interveni şi a sprijini efroturile salvatorilor de la sol. Are un dispozitiv Bambi Bucket, de stingere”, a mai declarat reprezentantul ISU Mehedinţi.

Politica