joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie clară la început de campionat

CSU Craiova a luat startul cu brio în noul sezon al Ligii I. Echipa pregătită de Devis Mangia a început cu un succes acest campionat, reușind să se impună în fața lui CSMS Iași în partida de vineri seara disputată la Drobeta Turnu Severin. Cu un prim unsprezece format numai din jucători din vechea gardă, doar două dintre noutăți făcându-și apariția pe teren în repriza secundă, CSU a dominat în totalitate întâlnirea cu echipa din Copou, arătând un joc ofensiv. Prima oportunitate semnificativă a craiovenilor a venit în minutul 24 prin șutul lui Băluță care a fost respins cu greu în corner, iar câteva minute mai târziu Zlatinski a nimerit transverala dintr-o lovitură liberă. Băluță (`42) a fost eroul gazdelor în prima repriză și a deschis scorul cu puțin timp înainte de pauză. Al doilea gol al Craiovei a venit la scurt timp după reluarea jocului, în minutul 50 Gustavo trimițând în forță în plasa porții apărate de Koselev după o pasă a aceluiași Băluță, care a făcut un meci foarte bun în fața ieșenilor. În continuare elevii lui Mangia au atacat în raiduri poarta Iașiului, dar n-au mai reușit să înscrie. Ivan a trimis din apropiere în picioarele portarului, în timp ce Băluță a reluat și el în transversală cu capul. Meciul s-a încheiat cu victoria lui CSU Craiova cu 2-0, un succes de încredere la debutul campionatului.

“Primul meci este întotdeauna dificil, a fost un joc tensionat, dar după primele 20 de minute am reușit să jucăm bine. A fost un meci reușit, am marcat două goluri, dar am avut ocazii mai multe pe care nu le-am concretizat. Pentru primul joc oficial sunt mulțumit”, a declarat antrenorul craiovenilor Devis Mangia, care a explicat și de ce a ales să nu trimită în teren din primul minut niciuna dintre noile achiziții.

“Am ales să îl introduc pe Bărbuț mai târziu pentru că a ajuns în cantonament mai târziu, iar Roman nu are încă forța de a juca un meci întreg. Rossi va fi de săptămâna viitoare disponibil, iar pe Spahija nu l-am băgat pentru că a resimțit ceva dureri musculare. Pe Ivan nu l-am schimbat pentru că a ratat, el a făcut un joc bun, sunt mulțumit de cum a evoluat. Am făcut o înlocuire post pe post”, a mai spus Mangia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă tehnicianul a susținut că schimbarea lui Ivan nu a fost una cu rea intenție, cel care a purtat banderola de căpitan în meciul cu Iași a fost puțin deranjat de această decizie, el dorind să joace până la final pentru a mai avea șansa să marcheze.

„A fost o victorie frumoasă, dar din păcate ne-am impus doar cu 2-0. Nu m-am supărat că am fost înlocuit, însă voiam să mai stau pe teren, să marchez și după să ies. Dar așa a decis antrenorul și îi respect hotărârea. La acea ratare nu am vrut să pasez în dreapta pentru că am crezut că Gustavo e în ofside și am fentat, apoi am tras la poartă, dar am ratat. Nu cred că acela a fost motivul înlocuirii mele. Poate a vrut să mă protejeze pentru meciul următor. E o nouă experiență cu domnul Mangia, sperăm să stea cât mai mult pe bancă și să avem rezultate bune cu dânsul“, a declarat Andrei Ivan.

Alex Băluță se simte norocos îmbrăcând numărul zece în acest sezon și este bucuros de această primă victorie a sezonului. „Mă bucur că am reușit să înscriem și să câștigăm. Contează mai puțin faptul că am schimbat numărul de pe tricou cu Gustavo, dar mă bucur că mi-a purtat noroc și îmi doresc să reușim să câștigăm cât mai multe meciuri. E prea devreme să vorbim despre titlu. Îmi doresc să țintim cât mai sus, pentru că și anul trecut am arătat că se poate“, a spus Băluță.

Meci de gală pentru CSU în Europa League

CSU Craiova va avea de muncă pentru a obține o calificare mai departe în Europa League pentru că vor întâlni un adversar de calibru în turul trei preliminar. Echipa olteană a picat în compania titratei formații italiene AC Milan, pe care o va întâlni pe 27 iulie la Drobeta Turnu Severin în manșa tur. Returul va avea loc la Milano pe 3 august.

“Am căzut împotriva lui Milan, o echipă puternică care și-a făcut un lot bun în această vară. Va fi cu siguranță o partidă dificilă, dar noi trebuie să reușim să speculăm situațiile favorabile pe care ni le va oferi jocul”, a afirmat antrenorul lui CSU Craiova, Devis Mangia.

 

REZULTATE ETAPA I

Vineri, 14 iulie

CSU Craiova – CSM Poli Iași  2-0

Sâmbătă, 15 iulie

Concordia Chiajna – Poli Timișoara        0-1

Juventus București – Dinamo București  0-3

Duminică, 16 iulie

Astra Giurgiu – Sepsi Sfântu Gheorghe

s-a încheiat după terminarea ediției

FCSB – FC Voluntari

s-a încheiat după terminarea ediției

Luni, 17 iulie

FC Viitorul – Gaz Metan Mediaș     ora 18.30

FC Botoșani – CFR Cluj ora 21.00

 

CSU Craiova – CSMS Iași 2-0 (1-0)

Stadion: Municipal, Drobeta-Turnu Severin.

Marcatori: Băluță (42), Gustavo (50)

CSU Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Briceag – Gustavo (Bărbuţ 79′), Screciu (Burlacu 90′), Zlatinski, Bancu – Băluţă, Ivan (M. Roman 69′).

Antrenor: Devis Mangia.

CSMS Iaşi: Koselev – Tiago Miguel, Mihalache, Frăsinescu, Bosoi – Cioinac – Danale (Chelaru 72′), Platini (Sin 72′), Pedro Mendes (A. Moldovan 82′), Spătaru – Andrei Cristea.

Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Platini 59′, Spătaru 79′, Sin 86′.

Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad), Octavian Şovre (Bihor), Marius Nicoară (Mehedinţi); rezervă: Andrei Antonie (Bucureşti).

Observatori: Marin Petrache (Săbăreni/LPF), Nicolae Grigorescu (Timişoara/FRF).

Politica