joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LIGA A II-A / Nanu a părăsit Pandurii

După doar 2 săptămâni petrecute la Târgu Jiu, antrenorul Ștefan Nanu a decis că se despartă de Pandurii

 

 

 

Deși au mai rămas doar 3 săptămâni până la startul ligii secunde, fosta prim-divizionară încă nu are  antrenor, n-a perfectat vreun transfer și nici nu va afectua un cantonament montan. Ștefan Nanu a decis să renunțe la banca tehnică a Pandurilor, după doar 14 zile în care a condus sedințele de pregătire. Nemulțumit de faptul că bugetul echipei nu permite aducerea de jucători experimentați, Nanu a decis să se despartă de clubul gorjean, iar în locul său ar putea ajunge  Mihai Teja, fostul selecționer al echipei naționale de tineret. “Sunt prea multe probleme financiare la Pandurii. E imposibil să promovezi, când ai doar copii de 20 de ani la antrenamente”, a spus Nanu. Chiar și administratorul special Marin Golea recunoaște că CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu va putea lupta pentru promovare cu lotul  actual, dar e de părere că echipa poate face o pregătire corespunzătoare și pe plan local. Neavând buget, oficialul de la Târgu Jiu speră ca Pandurii să se întărească măcar cu jucători refuzați de colegele de serie. „Cu acest lot doar participăm în campionat, e greu să ne batem la promovare. Vor veni însă 8-10 jucători, cât mai repede posibil. Aducem de la toatele echipele din ţară care şi-au definitivat loturile şi care au lăsat în afara loturilor jucători care la noi pot da randament maxim. Când avem bugetul asigurat, atunci se semnează actele cu jucătorii şi antrenorii. Nu semnăm pe promisiuni, ca fostul președinte Narcis Răducan. Cantonamentul se va desfăşura la Târgu-Jiu. Avem condiţii bune de pregătire şi aici, deci nu este o mare problemă. Vom stabili şi un program de meciuri amicale. În cel mai scurt timp vom şti totul”, a spus Golea.

Stanca, cooptat în staff

Policlinica Buna Vestire Craiova

CS Pandurii s-a despărțit în această vară de majoritatea componenților din sezonul precedent, iar lotul a fost completat cu mulți jucători de la echipa a II-a, care, cel mai probabil, nu va mai fi înscrisă în noul sezon al Ligii a III-a. Astfel, din vechea gardă, Ionuţ Cioinac a ajuns la CSM Poli Iaşi,  Yassin Hamed la CFR Cluj, Laurenţiu Popescu a revenit la CS U Craiova, Erico da Silva a plecat la Astra Giurgiu, Adelin Pîrcălabu la FC Voluntari, Olivian Surugiu, Sorin Buşu şi Paul Păcurar s-au dus la Gaz Metan Mediaş, iar Dragoş Firţulescu şi Sergiu Negruţ au ajuns în prima ligă bulgară, la Beroe Stara Zagora. În schimb, fundaşii Florin Ilie şi Cornel Ene vor continua tot în eșalonul secund, dar la ASA Târgu Mureș, iar apărătorul Samson Nwabueze a preferat să lase Pandurii pentru Academica Clinceni.Veteranul Răzvan Stanca, care va ocupa și funcția de antrenor cu portarii, e printre puținii care a ales să continue la Pandurii, după retrogradare.

Liga a II-a va începe pe 5 august, iar pe 25 iulie va fi stabilit programul competițional. În turul noului sezon, CS Pandurii va disputa meciurile de pe propriul teren  pe Stadionul Minerul din Motru, urmând să revină la Târgu Jiu în momentul în care noua arenă, în care s-au investitit aproximativ 20 de milioane de euro, va fi finalizată.

 

Politica