joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ateliere de Hand-made și Origami la Biblioteca Aman

Au trecut doar două săptămâni din totalul de nouă prevăzute pentru programul “Biblioteca din Vacanță”. Nu mai puțin de 212 elevi s-au înscris la cursurile și atelierele incluse în programul interactiv desfășurat de Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” în 2017 pentru ediția cu numărul nouă.

Între activitățile desfășurate până în prezent, atelierele de Hand-made și Origami au atras un număr mare de elevi dornici să pătrundă tehnicile de decupare și lipire, precum și arta plierii și împăturirii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte. Preocuparea copiilor este cu atât mai constructivă cu cât materialele utilizate la realizarea tuturor modelelor nu au, aparent, nici o întrebuințare practică. Alături de hârtia și cartoanele bogat colorate, plasticul și zăpada artificială sunt două dintre materialele care capătă forme dintre cele mai nostime la finalul fiecărei noi întâlniri. Indiferent dacă obiectele care vor fi realizate până la finalul lunii august vor avea o utilitate practică sau, după caz, una pur estetică, reușitele de-o vară ale copiilor vor fi păstrate și expuse în cadrul Ludotecii.

Nu mai puțin de opt voluntari ai bibliotecii desfășoară fiecare întâlnire desfășurată în cadrul atelierelor de Hand-made și Origami. Practic, numărul mare de voluntari, o persoană deservind fiecare dintre cele opt măsuțe la care sunt așezați câte patru copii, e de natură să asigure o mai bună concentrare pe efortul personal al fiecăruia și o mai strânsă legătură la nivelul fiecărui mic grup.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru că își propun schimbarea în bine a societății, ideal în care investesc multă pasiune și energie, voluntarii susțin că “Biblioteca Aman a reprezentat mereu un sprijin pentru noi datorită personalului amabil și foarte bine calificat, dar și a ideilor inovative prin care se urmărește dezvoltarea personală a fiecărei persoane ce intră pe ușa acestei instituții”. Asigurându-le copiilor dezvoltarea unor abilități practice, voluntarii îi ajută pe cei mici să privească lumea altfel – prin joacă.

Comunicarea, relațiile de prietenie și altruism sunt, în opinia voluntarilor, esențiale în societatea de astăzi. Tocmai de aceea, prin stârnirea curiozității și a spiritului creativ, ca și prin încurajarea și susținerea activă a preocupărilor practice însușite de cei mici, se încearcă transmiterea unui mod autonom, constructiv și interactiv de petrecere a timpului liber.

Între modelele pe care le vor confecționa elevii până la finalul Bibliotecii din Vacanță se regăsesc floricelele din zăpadă artificală, gărgărițe, suporturi pentru lumânări, păuni din hârtie și oameni de zăpadă, dar și cuiburi de pui, brățări din fire de ață și brățări din mărgele.

“Atelierele de Hand-made și Origami, deși statice prin activitățile desfășurate, debordează de veselie și bună dispoziție. Voluntarii bibliotecii, tineri cu proiecte și viziuni dintre cele mai lăudabile, le împrumută cursanților pasiunea pentru abilitățile tehnice și practice și îi ajută să se cunoască și să întrebuințeze diferite materiale pentru realizarea unor obiecte minunate. Continuăm cursurile și atelierele Bibliotecii din Vacanță până la finalul acestei veri atunci când, ca la fiecare sfârșit de ediție, ne vom îmbogăți cu toții cu creațiile copiilor”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Voluntarii implicați în desfășurarea atelierelor de Hand-made și origami sunt: Pălăștea Andreea, Mogoșan Ruxandra, Șerbana Teodora, Opran Robert, Poajgă Radu, Chițan Dania, Tudor Larisa și Georgescu Dana.

 

 

Birou Presă,

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”

Politica