vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

150 de bicicliști, într-un tur al orașelor Kladovo și Drobeta Turnu Severin

150 de bicicliști au luat parte, la sfârșitul săptămânii, la  Bike Fest “Blue Week”, eveniment organziat de Asociația Cyclomaniacs Drobeta Turnu Severin și care s-a derulat, cu prilejul Zilei Dunării, în România, Serbia și Bulgaria.

Cicliștii s-au întrunit, sâmbătă dimineața, la terasa unui bar din Kladovo, local unde, de altfel, mereu își dau întâlnire.

“Este al șaselea an când organizăm acest eveniment și ideea este de a promova traseele adiacente Eurovelo 6 care trec și în România și în Serbia. Avem două trasee omologate și încercăm să promovăm cicloturismul și pe malul stâng al Dunării unde din cauza traficului e puțin mai dificil cu bucata dintre Porțile de Fier și Turnu Severin. Încercăm cumva să implicăm și autoritățile în rezolvarea problemei accesului de la vamă la Drobeta Turnu Severin. Pe partea sârbească sunt în jur de 100.000 de cicloturiști pe an. Este păcat să pierdem această oportunitate pentru problema traficului care cred că poate fi rezolvată”, a spus Dan Lascu, organizator al evenimentului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este o acțiune comună România – Serbia, anume Drobeta Turnu Severin – Kladovo. Ciclismul face parte din viața noastră, a celor care suntem în Clubul Maniacilor. Mișcarea în aer liber este egal sănătate și asta o facem din inimă. Practic acest sport încă de pe băncile școlii generale, acum 50 de ani. Am început cu primele bicilete românești care se chemau Carpați. Acum ori de câte ori am ocazia practic acest sport”, a spus la rândul său, unul dintre veteranii acestui sport.

Tinerii au luat și ei parte la cursă.

„Suntem în acest club Cycolmaniacs Drobeta Turnu Severin de trei ani. Este un sport frumos și dorim să convingem cât mai mulți să facă acest sport. Avem trasee frumoase, în județul Mehedinți, la Isverna, la Corcova. Au început să vină și doamne și domnișoare lângă noi. Eu zic că ușor, ușor ne mobilizăm și începem să trecem de la mersul în mașini la biciclete”, a spus Gabriel Manafu.

Localul unde cicliștii s-au întrunit a fost deschis tocmai în ideea de a-i sprijini pe aceștia, dar și pe motocicliști, să afle informațiile de care au nevoie atunci când vizitează orașul sârbesc Kladovo, spune Ivica Barbulovic, cunoscut ca Don Pepe, proprietar al localului, și el pasionat de cele două sporturi pe care le consideră „sporturi ale libertății”

20133626_1603212876356159_1724420924_o

Bike Fest este un eveniment prilejuit de Ziua Dunării, care se va desfăşura în Serbia, Bulgaria şi România sub egida „Blue Week”, în organizarea Asociaţiei Cyclomaniacs.

„Bicicliștii și motocicliștii sunt prietenii noștri. Ideea a fost de a înființa un spațiu de întâlnire pentru ei, un loc unde fiecare biciclist și motociclist poate căpăta informații despre ce au nevoie: service-uri, locuri de cazare la cele mai bune prețuri, unde este cea mai bună mâncare, informații despre vreme, orice au nevoie. Kladovo e un oraș mic și când mergi într-un oraș mic, de exemplu după-amiaza, ori în weekend, nu lucrează nimeni (n.r. – angajații de la stat), nu ai de unde obține informații. Barul nostru e primul loc în care ajungi și poți întreba ce ai nevoie să știi. Avem prieteni care fac reduceri la cazare și masă pentru cei pe care îi trimitem noi acolo. Nu câștigăm nimic din asta, o facem voluntar, doar din ideea de a ajuta turiștii”, a mărturisit Don Pepe.

De la terasa lui Pepe, cicliștii au plecat în două City Ride, în Kladovo și Drobeta Turnu Severin pentru a promova Iron Gate Cycling Route – o rută cicloturistică incluzând cele două oraşe şi care e deja introdusă ca rută adiacentă în Eurovelo 6. În cele două zile au avut loc și competiții ciclistice, precum și concerte în aer liber.

Politica