sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii care vor verifica parcarea prin SMS, dotați cu tablete

Primăria Craiova cumpără șase tablete pentru polițiștii locali care se vor ocupa de verificarea parcărilor cu plată prin SMS. Aceștia nu vor avea, însă, voie să dea sau să primească apeluri telefonice, în caietul de sarcini fiind soliciată blocarea acestor servicii.

Abonamentele de internet mobil, care includ cu titlu gratuit tabletele, vor fi făcute pe perioada de 12  luni, iar valoarea estimată a contractului este de 3.702,96 de lei fără TVA.

„După epuizarea traficului lunar inclus solicitat nu se vor percepe costuri suplimentare, ci doar va scădea viteza de transfer, asigurându-se un trafic nelimitat. Prestatorul va pune la dispoziția autorității contractante, cu titlu gratuit, tablete necesare accesului la serviciul de internet mobil, în termen de 3 zile de la data semnării contractului. Prestatorul va bloca inițierea/primirea apelurilor de voce”, se arată în caietul de sarcini

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tabletele vor avea o memorie de 1 GB RAM, cu un spațiu de stocare între 8 și 16 GB. Totodată, vor fi dotate cu câte două camere, una în față și una în spatele, ambele cu o rezoluție de câte 2 megapixeli și vor fi dotate cu Bluetooth.

Reamintim că municipalitatea este pe cale de a implementa un sistem de parcări cu plată prin SMS, în zona centrală a municipiului. Locurile de parcare cu plată prin SMS vor fi 139 la număr și vor fi amenajate pe următoarele străzi și tronsoane: str. Romul – 28 de locuri; str. Al.I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş) – 94 de locuri; str. C.S. Nicolăescu Plopşor (sectorul cuprins între intersecţia cu str. A.I. Cuza și intersecţia cu str. Olteț) – 17 locuri.

Acest sistem va intra în vigoare odată ce va fi desemnat un câștigător la licitația pentru operatorul care să gestioneze aceste SMS-uri. Costul unei ore de parcare în zona amintită este de doi lei.

Politica