Eveniment, Olt, Oltenia

Medici condamnaţi cu suspendare, pentru moartea unui copil 

 

Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost condamnaţi cu suspendare, la pedepse de câte trei ani şi şase luni, fiind găsiţi vinovaţi de magistraţii Judecătoriei Slatina pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti. Decizia nu este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru, a declarat pentru Jurnalul Olteniei, că pe lângă condamnarea cu suspendare de câte trei ani şi jumătate, medicii nu mai pot profesa medicina timp de trei ani, de la rămânerea definitivă a sentinţei.

În ceea ce priveşte acţiunea civilă, instanţa a dispus ca Tusciuc şi Iancu să plătească amândoi 20.000 lei, daune materiale, şi tot amândoi, 150.000 euro, daune morale.

Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Craiova, în 10 zile.

Condamnaţi de Judecătoria Slatina la închisoare cu executare, în 2013, medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au ajuns din nou în faţa judecătorilor slătineni, după ce Curtea de Apel Craiova a decis rejudecarea cauzei.
Medicul Mircea Tusciuc a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, în timp ce medicul Paul Iancu a primit doi ani de detenţie, tot cu executare. Decizia a fost luată în iulie 2013 de magistraţii Judecătoriei Slatina însă a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de inculpaţi. Magistraţii craioveni au decis să retrimită dosarul spre judecare la Slatina.

Potrivit probatoriului administrat de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doctorul Paul Iancu, medic de gardă – medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind, în mod eronat, diagnosticul.

Totodată, doctorul Mircea Tusciuc, medic specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare micuţului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a pacientului. Din cauza complicaţiilor intervenite, Cristian Grigore a decedat la 27 mai 2010.

 

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE