Actualitate, Olt, Oltenia, Special

Mai mulţi biciclişti români şi bulgari au ajuns la Slatina, în cadrul unui tur prin cele două ţări pe biciclete electrice

Un grup de 60 de ciclişti români şi bulgari a ajuns joi, la Slatina, în cadrul unui tur promoțional, pe biciclete electrice, derulat de la Calafat la Vidin. Obiectivul lor este crearea unei reţele de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România și Bulgaria.

Bicicliştii amatori au poposit pe Esplanada din centrul Slatinei, ei fiind întâmpinaţi de reprezentanţii autorităţilor locale. Inițiativa face parte din proiectul „Rețeaua de biciclete electrice”, finanțat prin Programul INTERREG V A România – Bulgaria. Proiectul se desfășoară în perioada 02.02.2016 – 01.02.2018 și este promovat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PLIMM) Calafat, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri (ARDBC) Vidin, Camera de Comerț și Industrie Vidin și Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software – filiala Oltenia.

Obiectivul proiectului este de a crea o rețea de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România și Bulgaria în scopul de a realiza p mobilitate îmbunătățită a transportului durabil. „Ne bucurăm enorm că putem fi parte din acest proiect şi că putem fi gazdă pentru dumneavoastră, chiar şi pentru un termen atât de scurt. Cu siguranţă, dacă aş fi avut mai mult timp liber, eram şi eu printre dumneavoastră, astăzi. Sper că aţi avut o noapte liniştită şi că v-aţi odihnit, la Slatina, pentru că vă aşteaptă un traseu lung, iar în numele municipalităţii vă urez încă o dată bun venit şi mult succes în derularea acestui proiect”, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, cel care i-a primit pe bicicliştii amatori.

Primăria Municipiului Slatina este colaborator în cadrul proiectului „Rețeaua de biciclete electrice” și va beneficia de un număr de cinci biciclete electrice, o stație de încărcare a bicicletelor și instruire pentru reparații. „Bineînţeles că şi Slatina, în calitate de partener, va beneficia de o staţie de încărcare şi de cinci biciclete electrice, pe care de abia aşteptăm să le dăm spre folosinţă cetăţenilor municipiului. Pentru acest fapt, le mulţumim tuturor partenerilor acestui proiect”, a mai spus Cismaru.

Cinci slătineni se numără printre norocoşii care au aplicat, pe site-ul primăriei, şi au fost selectaţi să participe la acest tur. Unul dintre ei este Valentin Mihalache, pasionat de ciclismul „clasic”, care spune că şi-a dorit să vadă cum e să mergi pe o bicicletă electrică. „Noi mergem pe biciclete clasice, săptămânal, suntem un grup din Slatina care participă şi la acest tur. Din curiozitate, am vrut să vedem cu este un circuit cu biciclete electrice. Este diferenţă, bicicletele electrice pot fi folosite de absolut oricine, de la copii şi până la vârstnici, pentru că pedalatul este mult mai uşor, te ajută foarte mult la pantă şi merge şi la cumpărături”, a declarat Mihalache.

Turul se derulează pe ruta Calafat – Vidin – Montana – Vrata – Oreahovo – Bechet – Caracal – Slatina – Piatra-Olt – Balș – Craiova – Breasta – Sfârcea – Craiova – Lazu – Cetate – Calafat – Vidin. „Turul a fost extraordinar de plăcut pentru că am avut ocazia să vedem şi o serie de obiective turistice din Bulgaria şi de la noi. Atmosfera a fost extraordinară. S-a creat o comunitate de biciclişti din toată zona noastră şi cu partea bulgară şi ne-am simţit excelent”, a mai declarat Mihalache.

Participanţii nu vor trebui să pedaleze tot traseul pentru că organizatorii pun la dispoziție autocare pentru a parcurge anumite distanțe de drum.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE