vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Integritate în afaceri, proiect pilot în Craiova

Un proiect pilot pentru sprijinirea operatorilor economici în stabilirea unor principii în derularea afacerilor este implementat la Craiova de Transparency International România.

Programul de dezvoltare instituțională pentru consolidarea principiilor de etică și conformitate la nivelul organizației” a fost prezentat, joi, la Facultatea de Drept din Craiova.

Este un program pentru mediul de afaceri cu un sistem de asigurare a standardelor de integritate în afaceri, de respectarea legislației în materie și, de asemenea, de creștere a credibilității operatorilor economici din Dolj și din regiune în relațiile parteneriale de afaceri cu potențiali clienți străini. Al doilea program este legat de integritatea în administrația publică locală pe baza unei metodologii internaționale numite local integrity sistem care se axează pe implicarea comunității în identificarea nevoilor de măsuri la nivelul administrației locale pentru integritate, implicarea comunității în găsirea de soluții și în monitorizarea implementării lor, ceea ce asigură principiul unei administrații deschise. Această inițiativă răspunde obligațiilor venite prin strategia națională anticorupție pentru toate autoritățile locale, precum și a obligației de standardizare la nivelul administrației, prin sistemul de control intern managerial”, a declarat Victor Alistar, director Executiv Transparency International România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O primă discuție cu reprezentanți ai mediului de afaceri a avut deja loc, iar aceștia s-au arătat interesați de proiect.

Reacția în primul rând a firmelor de care m-am ocupat mai mult și a administrației locale a venit ca o necesitate, atât a zonei, cât mai ales pentru a atrage investiții în zonă, de a atrage parteneri. Cei care se uită în zona noastră vor să vadă în această zonă parteneri egali cu dânșii și mai ales persoane care au principii în afaceri, aceleași principii pe care le au și dânșii cu alți parteneri din întreaga lume. Suntem oare noi acei parteneri pe care dânșii îi caută? Pentru a ne pregăti am dorit să introducem și să implementăm aceste standarde de integralitate și finalmente de eficiențe în afaceri. Să facem ceea ce spunem, să spunem ceea ce facem”, a afirmat Gabriel Vlăduț, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.

Proiectul ce se dorește a se inița în Craiova sau la nivel regional nu poate să fie decât unul binevenit pentru companie și oamenii de afaceri de aici. Când spun lucrul acesta am în vedere hățișul legislativ, multitudinea de prevederi legale la care o companie trebuie să se conformeze, o multitudine de prevederi legale pe care trebuie să le respecte, să le aibă în vedere în relațiile cu autoritățile publice și atunci implementarea unui astfel de proiect pilot îl văd eu ca pe un liant între mediul de afaceri și administrația publică locală. Asta se dorește prin proiect – realizarea unei transparențe la nivel decizional atât cu privire la companii și la mediul de afaceri, cât și cu privire la administrația publică locală”, a precizat Bogdan Țene, avocat în cadrul societății de avocatură „Săuleanu și Asociații”.

Partenerii implicați vor avea întâlniri și cu reprezentanți ai administrației publice locale pentru a le prezenta proiectul.

Politica