Actualitate, Oltenia, Vâlcea

Fostă grădiniță, demolată

demolare-valcea

Primăria Râmnicului a demarat, miercuri, operaţiunile de demolare a localului fostei grădiniţe „Donca Simo”, în zonă urmând să fie amenajeată o reţea stradală şi mai multe locuri de parcare care să elimine blocajele de trafic cauzate de funcţionarea în imediata vecinătate a Şcolii „Take Ionescu”.

În dimineaţa zilei de joi, 13 iulie, excavatorului dotat cu cui-picon care a spart zidurile clădirii i s-a adăugat un alt excavator cu cupă pentru încărcarea molozului rezultat. Operaţiunea de demolare şi curăţare a zonei va mai dura până la finele acesteie săptămâni, iar circulaţia auto pe str. Constantin Brâncoveanu, segmentul cuprins între str. General Praporgescu şi Calea lui Traian, este restricţionată. După lărgire, strada va dispune de două benzi, circulația urmând să fie permisă în ambele sensuri. Pe site-ul Primăriei Râmnicului, a apărut o informație oficială în acest sens, care prezintă PUZ-ul ce urmează să fie realizat în zona respectivă. În anunțul de intenție la care facem referire, reprezentanții primăriei fac cunoscută inițierea procedurii de informare și consultare a publicului privind documentația de urbanism denumită PUZ „Organizare rețea stradală în zona Școlii Gimnaziale «Take Ionescu»”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Totodată, administrația locală din Râmnicu Vâlcea dorește asanarea parcelelor care cuprind cele două imobile și realizarea unui spațiu public care să cuprindă, prin lărgirea carosabilului străzii Constantin Brîncoveanu, următoarele: – cca. 50 de locuri de parcare care să deservească vizitatorii care vin la Primărie și la Școala Take Ionescu, rezolvate în lungul benzilor carosabile de circulație pe o lungime de cca. 85 m; – un spațiu verde amenajat cu alei pietonale și mobilier urban cu rol benefic din punct de vedere peisager, prin deschiderea perspectivei vizuale între monumentele existente în zonă și amplificarea spațiului public pietonal reprezentat de scuarul Primăriei. Sunt propuse trei variante de rezolvare a parcajului, una cu locurile de parcare dispuse în lungul benzilor carosabile, de fiecare parte a acestora, și două variante cu locurile de parcare dispuse „în spic” la 45°, tot în lungul benzilor carosabile. Obiectivele propuse se suprapun din punct de vedere al funcțiunii urbanistice cu prevederile Regulamentului Local de Urbanism pentru subzonele Vp și Tr , conform PUZ Zona Centrală Râmnicu Vâlcea, aprobat la 31.08.2015. Lucrările propuse nu afectează rețelele existente în subteran. Se vor face lucrări de racordare la rețeua de canalizare pentru carosabilul nou propus sau refăcut. Se propune refacerea instalației de iluminat stradal în porțiunea strazii C. Brîncoveanu care își mărește prospectul. Se vor face lucrări de amenajare peisageră a scuarului Primăriei și a porțiunii de spațiu verde adiacent strazii C. Brîncoveanu prin dalaje pietonale noi, mobilier urban, fântîni, iluminat ambiental, vegetație”, se mai arată în comunicatul menționat.

Valoarea estimată a investiţiei se ridică la aproximativ 1.675.000 lei (fără TVA), la care se adaugă valoarea exproprierii parcelelor aflate în proprietate privată, costurile urmând a fi suportate din bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE