joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajaţii Primăriei Slatina nu primesc vouchere de vacanţă, în acest an, dar vor avea salariile mărite

Angajaţii municipalităţii slătinene nu vor putea merge în vacanţă în baza unor vouchere, în acest an, însă vor beneficia de creşterea salariului, în unele cazuri chiar şi cu sută la sută, potrivit primarului Emil Moţ. Primele salarii mărite vor intra în contul angajaţilor primăriei pe 15 august.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat pentru Jurnalul Olteniei că a convenit cu sindicatele din primărie să se opereze o creştere a salariilor din instituţie, încă din această lună, iar tichetele de vacanţă să fie emise abia anul viitor. Edilul a precizat că în luna august angajaţii municipalităţi vor încasa salariul pe luna iulie, deja cu mărire. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de acordul Consiliului Local, care va fi convocat săptămâna viitoare.

Moţ a arătat că mulţi dintre angajaţii municipalităţii lucrau cu salarii de opt-nouă sute lei pe lună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu vom da vouchere de vacanţă, în acest an. Am vorbit cu sindicatele din primărie şi am stabilit că nu vom da vouchere în acest an, dar vom mări salariile. Nu aveam fonduri în bugetul pe acest an şi pentru una şi pentru cealaltă. Primăria Slatina este una dintre puţinele unităţi administrativ-teritoriale care au prins, la începutul anului, bani pentru salarii şi pot să le dau salariile mărite, de la 1 iulie. Pe 15 august, vor primi salariile deja mărite. Unele dintre salarii se vor dubla, creşterile fiind pentru absolut toţi angajaţii primăriei. Erau oameni care lucrau pe opt sau nouă sute de lei şi chiar nu se mai putea aşa”, a declarat Emil Moţ.

Edilul a mai afirmat că Primăria Slatina va emite vouchere de vacanţă pentru angajaţi, dar anul viitor.

Anul viitor, când vom face bugetul, vom aloca fonduri şi pentru voucherele de vacanţă. Legea spune că putem emite vouchere în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018. Se dă un singur tichet de vacanţă. Dacă mărim salariile, nu mai avem bani şi pentru vouchere în acest an, pentru că nu am mai previzionat şi acest lucru”, a mai spus Moţ.

Politica