marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sala de lectură din scara blocului

În speranţa că va reuşi să dezvolte interesul celor mai tineri pentru citit, un bărbat din Drobeta Turnu-Severin, mare pasionat de literatură, a amenajat o sală de lectură în scara blocului. Dincolo de faptul că este singurul loc de citit amenajat pe o casă a scării, ideea pare să dea şi roade, pentru că atrage locatarii şi uneori chiar şi pe cei mai tineri să citească.

Marius Drăghici este bărbatul care s-a gândit că pasiunea lui pentru citit poate fi transmisă și vecinilor. Ținta lui erau de fapt cei mai tineri, pentru că ei citesc cel mai puțin. Așa că zis și făcut! A scos din casă un cuier pe care nu-l mai folosea, a pus pe el mai multe cărți, un vecin a adus două fotolii și gata sala de lectură.

Ideea a plecat de la acest cuier, n-am mai avut nevoie de el și l-am adus jos. Punându-l aici, m-am gândit că ar fi necesar să pun ceva pe el. Am foarte multe cărți, sunt pasionat de lectură și am zis totuși să pun o carte. Sunt foarte mulți tineri pe scară și m-am gândit că poate nu au posibilitatea săși cumpere o carte și am zis să pun aici, citesc și să o aducă înapoi. Foarte mult tineret în ziua de azi nu se mai ocupă cu cititul: facebook, telefoane, calculatoare”, a afirmat Marius Drăghici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ideea bărbatului nu a fost rea deloc, iar acum e mulțumit de rezultate. Cărţile lăsate la dispoziţia tuturor au o mulțime de cititori. Chiar și dintre cei mai tineri, deși aceștia din urmă mai timid.

Vecinii au fost foarte încântați de această idee. Poate citi oricine, dar să le aducă înapoi, nu costă absolut nimic. Doar interes față de lectură să fie. Vecinii stau aici și citesc, de multe ori își lasă semne în carte. Fotoliile și măsuța le-a adus un vecin. Participăm toți să ne facem scara frumoasă”, a mai spus Marius Drăghici.

Ideea acestui om ar fi rămas anonimă, dacă un agent imobiliar nu ar fi trecut prin zonă și nu ar fi văzut locul.

Este prima scară din Drobeta Turnu Severin, și am văzut multe, care are așa ceva, un loc unde poți să citești, o scară curată, cu leduri, cu tablouri. Și chiar se menține curat. De 13 ani eu nu am văzut așa ceva în oraș”, a precizat Cătălin Golumbină, agent imobiliar.

Marius Drăghici spune că el citește, în funcție de timp, chiar și trei cărți de săptămână și chiar și-ar dori ca apetitul său pentru literatură să ajungă și la vecinii săi mai tineri.

Știrile RTS

Politica