sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal Juniori/ CSJ Știința, în sferturi la „Fragaria Cup”

La turneul din Slovacia de sãptãmâna trecutã, elevii lui Bogdan Vrãjitoarea au terminat pe poziția a opta din 27 de echipe.

Douã echipe de juniori ale CSJ Știința „U” Craiova au participat sãptãmâna trecutã la turneul internațional juvenil „Fragaria Cup” de la Prešov (Slovacia). La ediția cu numãrul 16, grupa juniorilor nãscuți în anul 2007 antrenatã de Bogdan Vrãjitoarea a obținut locul 8 din 27 de echipe, dupã ce în grupa B din care a fãcut parte se clasase pe poziția a șasea. În grupã juniorii craioveni au obținut 3 victorii (3-0 cu FC Olimp, 6-0 cu FC Crow Slavia Kosice și 2-0 cu CFT Academy Hanušovce), douã remize (1-1 cu FC Bilgorod și 1-1 cu FC Tatran Prešov), dar și 3 eșecuri (0-2 cu Djush Atlet, 0-2 cu SMP Zur și 0-1 cu FAMT Prešov).

Clasamentul grupei B la U10 a arãtat astfel: 1.Djush Atlet Kiev (Ucraina) 18 puncte (golaveraj 15-4), 2. FC Olymp (Estonia) 14 (12- 9), 3. SMP „Zuri” Olsztyn (Polonia) 13 (16-19), 4. FC Bilgorod City I (Ucraina) 13(12-8), 5. CFT Academy Hanušovce (Slovacia) 13(15-14), 6. CSJ Știința „U” Craiova 11 (13-7), FAMT Prešov (Slovacia) 10 (10-9), 8. FC Crow Slávia Košice (Slovacia) 6 (5-18), 9. FC Tatran Prešov (Slovacia) 4 (4-14).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În optimi, CSJ Știința „U” a trecut cu 3-0 de FC Tatran Prešov, dar a fost eliminatã în „sferturi” cu 2-4 de polonezii de la SMP „Zuri” Olsztyn. A urmat meciul pentru locul 7, unde trupa lui „Vrajã” a pierdut cu 0-3 în fața grupãrii din Letonia, SK Babite. La aceastã categorie Under 10 turneul a fost câștigat de ucrainenii de la FC Bilgorod City II care au învins în finalã, scor 1-0, formația românã Cautis Steaua Sudului.

Lotul folosit în Slovacia de antrenorul Bogdan Vrãjitoarea a fost format din: Matei Vancea, Raul Forțan, Andrei Cârciumaru, David Naidin, Eric Pîrvescu, Gabi Mãgãrea, Alex Ciovicã, Dani Predescu, Edi Preoteasa și Manuel Afronie.

„A fost un turneu interesant în care copiii au avut parte de jocuri bune cu echipe din școli cu culturi fotbalistice diferite. Din punctul meu de vedere am terminat destul de onorabil pe 8 din 27 de echipe, iar în grupe am avut o linie de clasament aproape echilibratã. Este foarte important pentru elevii mei cã au avut parte de acest gen de competiție, una din care pot învãța multe”, a declarat antrenorul Bogdan Vrãjitoarea.

Cealaltã echipã craioveanã de la CSJ Știința „U”, cea a juniorilor U-9, a terminat pe locul 7 în grupa din care a fãcut parte. Puștii pregãtiți de Radu Vitan au obținut douã victorii: 4-2 cu FC Ranto din Letonia și 3-0 cu echipa slovacã FC Tatran Prešov, pierzând alte 6 meciuri jucate și anume: 1-2 cu FK Lviv B (Ucraina), 0-5 cu ASU Politehnica Timișoara, 0-2 cu SJFSSOR Uzhgorod A (Ucraina), 0-4 cu CFT Academy MFK Vranov (Slovacia), 0-2 cu Academia de Fotbal Napoca și 2-3 cu SMP „Zuri” Olsztyn (Polonia). La acest turneu Radu Vitan s-a bazat pe: Adrian Radu, Robert Nicã, Edi Preoteasa, Luca Penciu, Gigi Mitroi, Denis Burtãverde, Ianis Terpezeteanu, Rãzvan Costea, Cristian Muscalu și Darius Ciobanu.

Politica