vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Beizadeaua” Andrei Lazăr, menținut sub control judiciar în dosarul traficului de droguri

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, marți, 11 iulie a.c., cererea „beizadelei” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până  în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, de revocare a controlului judiciar în dosarul în care este cercetat pentru trafic de droguri. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova continuă cercetările în acest caz, și au prelungit pe 5 iulie a.c., măsura controlului judiciar față de suspecți, și urmează ca la finalizarea cercetărilor să dispună trimiterea în judecată a grupării coordonate de Andrei Lazăr, grupare destructurată în urma unei acțiuni desfășurate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova în luna ianuarie.

Marți, 11 iulie a.c., magistraţii Tribunalului Dolj au respins cererea lui Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, de revocare a măsurii controlului judiciar, prelungită de procurori pe 5 iulie a.c., în dosarul în care este cercetat pentru trafic de droguri: „În baza art. 215 alin. 8,8ind. 1 Cod procedură penală Respinge plângerea formulată de inculpatul Lazăr Andrei. În baza art. 275 alin. 2,5 Cod procedură penală Obligă inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 11 iulie 2017”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Numai că, în aceeași zi, magistrații craioveni au admis plângerile și au revocat măsura controlului judiciar față de alte patru persoane cercetate în acest dosar, respectiv Alexandru Ionuț Saioc, Simona Lavinia Gîngu, Iuliana Maria Găman și Valentin Costinel Ioan.

Reamintim că, Lazăr Andrei, Ioan Valentin Costinel, Stan Gheorghe, Stan Costinel Cristi, Drăgan Raul Cristian, Mitru Cezar Lovin, Cojocaru Cornel George, Cioc Andrei, Bereanu Bogdan Alexandru. au ajuns în spatele gratiilor în urma unei acţiuni a poliţiştilor BCCO Craiova şi procurorilor DIICOT Craiova de pe 12 ianuarie a.c.. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova şi procurorii DIICOT, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au  efectuat atunci 34 de percheziţii, una dintre acestea la un bar din centrul oraşului care îi aparţine lui Andrei Lazăr, de 28 de ani, din Craiova. După percheziţii, 30 de persoane au fost duse la audieri, descinderile fiind efectuate pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri de mare risc.  “La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – ST Craiova au efectuat 34 de percheziţii, în judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Olt, Gorj, Mehedinţi, Piteşti şi Vâlcea, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum şi jandarmi. 30 de mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele depistate fiind conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale. Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc. Gruparea infracţională ar fi efectuat trafic de droguri de risc şi de mare risc, cannabis şi comprimate MDMA. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi al SRI”, a anunţat, la momentul respectiv, Poliţia Română.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, ca urmare a infracţiunii comise, pe 26 ianuarie a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova au admis solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi au dispus arestarea preventivă a lui Andrei Lazăr şi în dosarul în care îl judecă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, după ce a înjunghiat un craiovean la o petrecere desfăşurată la Casa Studenţilor. Mandatul acesta a fost prelungit, astfel că Lazăr a rămas în spatele gratiilor până în luna martie, când a scăpat de arestarea preventivă mai întâi în dosarul traficuluid e droguri, apoi în cel al scandaluluid e la Casa Studenților.

Politica