joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Dedu: Trofeul Carpați este un test ideal pentru actuala generație!

FRH va organiza în perioada 21-23 iulie, la Călărași, prima ediție a Trofeului Carpați pentru juniori. Invitate sunt naționalele Austriei, Bahrain-ului și puternica reprezentativă a Spaniei.

După organizarea Trofeului Carpați pentru junioare la Rm. Vâlcea în primăvară și recentul turneu pentru tineret de la Constanța (unde tricolorele au ocupat locul I), FRH organizează și un turneu internațional de top la masculin.

Așa cum am promis, ne ținem de cuvânt, vrem să transformăm Trofeul Carpați într-un brand internațional în handbalul mondial. Faptul că vine Spania la Călărași se datorează imaginii pozitive aduse de prezența antrenorilor spanioli la loturile de seniori și relațiilor tot mai bune cu federațiile de top din Europa. Momentan, trebuie să conștientizăm că la nivelul băieților ne aflăm departe de elita mondială, dar acum punem cărămida pentru următoarele cicluri olimpice. Ne vom bate cu cei mai buni, nu trebuie să ne temem de înfrângeri, scopul este să progresăm nu să ne complacem în mediocritate. Obiectivul handbalului masculin este calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 și 2024, deci vom investi în această generație”, a punctat președintele Alexandru Dedu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tricolorii vor fi pregătiți la Trofeul Carpați de la Călărași de profesorii Narcis Cîtu și Daniel Apostu, cei doi tehnicieni care fac echipă și la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara.

Este important pentru jucători că vor trece spre tineret cu o competiție internațională. La această categorie de vârstă, orice meci în plus înseamnă acumularea unei experiențe utile. Îmi doresc să avem sala plină la Călărași deoarece pe băieți i-ar ajuta să simtă cu adevărat atmosfera unor meciuri cu presiune. Consider că este o generație talentată, cu mulți jucători cu potențial”, a concluzionat selecționerul Narcis Cîtu.

Lotul României pentru Trofeul Carpați juniori

Portari: Niculai Cristian (Academia Minaur Baia Mare), Staicu Gabriel (C.N.E. Sighișoara), Fleșer Dragoș (Potaissa Turda)
Extremă stânga: Micu Valentin (C.N.E. Sighișoara), Andrei Alexandru (Dobrogea Sud Constanța)
Inter stânga: Scarlat George (C.N.E. Sighișoara), Tălmaciu Alexandru (C.N.E. Sighișoara), Diaconu Laurențiu (C.N.O.T. Brașov), Pințoiu Teodor (Potaissa Turda)
Centru: Buzle Iosif (C.N.E. Sighișoara), Hanțaru Dragoș (C.S.S.M. Bacău)
Inter dreapta: Boșca Viorel (Academia Minaur Baia Mare)
Extremă dreapta: George Alexandru (CSM București), Țiu Roberto (C.N.E. Sighișoara), Olteanu Denis (C.S.S. Sighișoara)
Pivot: Susanu Daniel (HC Farul Constanța), Ionescu Alexandru (C.S.S.M. Bacău), Dedea Adrian (Academia Minaur Baia Mare)
Staff: Cîtu Narcis (antrenor principal), Apostul Daniel (antrenor secund), Ranga Mircea (maseur)

Programul competiției:

21.07, ora 17:00 Spania – Austria

21.07, ora 19:00 România – Bahrain

22.07, ora 17:00 România – Austria

22.07, ora 19:00 Bahrain – Spania

23.07, ora 10:30 Bahrain – Austria

23.07, ora 12:30 România – Spania

Biletele se vor putea achiziționa online de pe eventim.ro, din rețeaua magazinelor partenere și, în ziua partidelor, de la casele de bilete ale Sălii Sporturilor din Călărași.

Sursa: frh.ro

Politica