marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Supercupa României/ Voluntariul scrie istorie

Înființată în urmă cu șapte ani, echipa lui Claudiu Niculescu, care eliminase pe CSU în semifinalele Cupei, a luat al doilea trofeu în decurs de nici două luni.

FC Voluntari a câștigat Supercupa României, ediția 2017, după ce s-a impus cu 1-0 în fața campioanei, FC Viitorul. Unicul gol al partidei a fost marcat de Costin Lazăr în minutul 12. În urma acestei victorii, echipa ilfoveană își trece în palmares cel de-al doilea trofeu din istoria clubului. Ba mai mult, FC Voluntari a reușit o performanță deosebită, fiind singura din play-out care reușește să aibă un succes de asemenea anvergură.

Duminică seara, la Botoșani, cele două FCV-uri, Viitorul și Voluntari, cu opt, respectiv șapte ani de istorie, au arătat un fotbal interesant doar în partea secundă, când puștii lui Hagi au încercat în ultimul sfert de oră să ducă meciul măcar în prelungiri. Ca în multe partide, „Regele” a folosit experimental o formulă în care Mățan, introdus surprinzător alături de alt june, Cicâldău, a ratat prima mare ocazie pentru Viitorul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Experiența „vulpilor bătrâne” de la Voluntari, cum ar fi Marinescu sau Costin Lazăr, a fost evidentă, când Deac a recuperat o minge ajunsă la Marinescu, iar fostul lider al Petrolului i-a lipit-o în minutul 12 pe frunte lui Lazăr. Presiunea evidentă de pe campioni s-a văzut, iar mijlocașul la închidere, Vână, a fost eliminat după 31 de minute – două „galbene” luate într-un sfert de oră.

Ba, mai mult, după pauză, Hagi a renunțat și la singurul vârf, Chițu, și a introdus un mijlocaș, Casap, în condițiile în care Țucudean rămas pe bancă tot meciul. Către final, a debutat la constănțeni și Ovidiu Herea, dar Benzar și compania nu au mai reușit decât să pună haotic presiune pe careul advers.

Trebuie spus că Supercupa României din acest an a fost arbitrată de o brigadă mixtă, la centru fiind craioveanul Sebastian Colțescu, iar la cele două tușe au oficiat două femei, Petruța Iugulescu din Târgoviște și bucureșteanca Mihaela Țepușă. Rezervă de arbitru a fost un craiovean. Este vorba de George Găman. În meciul de duminică seara, echipa câștigătoare antrenată de Claudiu Niculescu și în lotul căreia s-a regăsit și fostul jucător de la FC Universitatea, Andrei Ionescu, a arătat astfel: Balauru – Maftei, Balaur, M. Popescu, Acsinte – Lazăr, Răuță – Deac (71 Ivanovici), Marinescu, Olteanu (83 Pârcălabu) – Bălan (90 Căpățînă). Campioana României s-a bazat în acest joc pe: Rîmniceanu – Dumitraș (46 Benzar), țîru, Boli, Ganea – Lopez, Nedelcu (71 Herea), Vînă – Mățan, Chițu (46 Casap), Cicâldău.

Politica