vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marșul poștașilor, la Drobeta Turnu Severin

Factorii poştali români s-au aliniat la startul unei competiţii a tinereţii fără bătrâneţe, devenită deja tradiţională şi ajunsă la cea de-a 38-a ediţie. Este vorba de marşul factorilor poştali, la care au luat parte 38 de femei şi 42 de bărbați. 3.000 şi respectiv 7.000 de metri au avut de mărşăluit competitorii, pe pista de atletism a stadionului Municipal din Drobeta Turnu-Severin.

Primele care au luat startul au fost doamnele. După patru piste de stadion, fără nicio emoţie, prima la linia de sosire a fost o tânără de 28 de ani din Bucureşti. Este sportivă de performanţă, a alergat în proba de marş la Olimpiada de la Rio şi se antrenează multe ore pe zi.

Mă antrenez și mă așteptam la rezultatul ăsta. A fost foarte cald, dar am terminat cu bine și așteptăm Balcaniada”, a spus Andreea Arsine, câștigătoarea probei feminine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apoi, cu o puternică susţinere de pe margine, au intrat în cursă poştaşii. Nu înainte de a primi câteva sfaturi despre întrecere. Locul I la masculin a fost câştigat în premieră de un poştaş de 38 de ani din Vâlcea, şi el competitor cu ştate vechi.

La start s-au aliniat şi veterani ai acestei competiţii care a devenit o frumoasă tradiţie.

Noi suntem ca o armată. Armata este formată din 27.000 oameni, uniforma noastră fiind de poștași. Nicio altă companie nu poate duce produsele pe care noi le livrăm”, a declarat Rareș Stanciu, director Poșta Română.

Primii cinci concurenți la proba masculină și primele trei concurente la cea feminină vor reprezenta Poșta Română la întrecerea balcanică.

În 2016, la balcaniada organizată în Turcia, poștașii români au cucerit două medalii de aur, o medalie de argint și una de bronz.

Marșul Factorilor Poștali a debutat în anul 1977, la București și, an de an, aliniază la start câteva mii de angajați ai Poștei Române.

Știrile RTS

Politica