joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina ar putea accesa 40 de milioane de euro, fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere

Municipiul Slatina ar putea accesa fonduri europene în valoare de 40 de milioane de euro pentru lucrări de infrastructură rutieră, prin Programul Operaţional Regional (POR). Condiţia pe care municipalitatea trebuie să o îndeplinească este întocmirea unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Slatina a fost deja realizat, aflându-se în dezbatere publică şi putând fi consultat şi pe site-ul primăriei.

Prezentă la Slatina, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a declarat că fiecare municipiu reşedinţă de judeţ din regiune poate să obţină fonduri europene de până la 40 de milioane de euro. Banii trebuie investiţi în infrastructura rutieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În momentul de faţă, cele cinci municipii reşedinţă de judeţ din Oltenia pregătesc Planul de Mobilitate. Vor fi eligibile pentru reabilitare acele străzi pe unde sunt trasee pentru transportul public local. Suma care poate fi accesată, în medie, este cam 40 de milioane de euro per oraş. Decizia este a dumnealor pentru că trebuie să facă şi un studiu de trafic şi trebuie să rezulte din studiul de trafic că e nevoie să reabiliteze acele tronsoane de drumuri locale”, a explicat Marilena Bogheanu.

Ea a adăugat că Planul de Mobilitate Urbană ar urma să fie evaluat şi de ADR, în luna august.

În momentul de faţă, documentul se pregăteşte, urmează ca în august să se depună forma finală a Planului de Mobilitate Urbană pe care noi o să-l pre-evaluăm şi evaluăm, ca document strategic. După aceea, se vor depune proiecte individuale din acea listă, din acel portofoliu de proiecte”, a mai spus Bogheanu.

Politica