vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul lui Surdu, pentru scandalul cu împușcături din Centrul vechi al Craiovei, amânat

Magistrații Judecătoriei Craiova au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să amâne procesul în care Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, este judecat, împreună cu alți trei craioveni, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept pentru data de 8 septembrie a.c. Cei patru sunt acuzați că, în urmă cu un an, au provocat un scandal cu împușcături, în Centrul vechi al Craiovei, două persoane fiind rănite.

Magistrații Judecătoriei Craiova au hotărât, la ultimul termen, de vineri, 7 iulie a.c., să amâne procesul lui Ion Pavel Surdu și al complicilor săi, pentru 8 septembrie a.c., după vacanța judecătorească. Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu sunt judecați pentru scandalul cu împușcături din vara anului trecut, de la terasele din Centrul Vechi al Craiovei. În acest moment toți inculpații sunt sub control judiciar, având de respectat o serie de obligații între care: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră  preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Craiova conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Să nu se deplaseze în localuri publice special amenajate pentru agrement sau distracţie, respectiv baruri, restaurante, cazinouri, cluburi, discoteci; – să  nu se apropie de persoanele vătămate,  Lazăr Andrei şi Ioan Florin, sau de membrii familiilor acestora. În plus, inculpații nu au voie nici să ia legătura între ei, după cum au mai stabilit judecătorii craioveni.

Reamintim că pe 21 octombrie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept. Surdu este acuzat că, împreună cu complicii săi, a mers la petrecerea organizată, pe 1 iulie, de Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Secția Civilă a Judecătoriei Craiova ulterior ajungând la Judecătoria Mangalia, la barul Paletts din Craiova, și a făcut scandal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La un moment dat, persoana vătămată, Lazăr Andrei, a auzit pe unul dintre prietenii săi spunând: «Băăla nu e Michel?», apoi s-a întors să vadă ce se întâmplă, moment în care i-a văzut pe inculpaţii Deculescu Mihai, poreclit Michel şi pe Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, care aveau fiecare câte un cuţit în mână, lung de circa 40 de centimetri. Cu aceeaşi ocazie l-a auzit pe Michel când a zis: «Lazăre, ce căutaţi mă aici? Vă omor!», iar pe partea stângă l-a văzut pe inculpatul Surdu Ion Pavel care avea în mână un pistol cu care a început să tragă în direcţia lui“, au reţinut procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților.

Anchetatorii au mai stabilit că inculpatul Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, dar şi Mihai Deculescu, au încercat să îl taie pe Andrei Lazăr cu un cuţit. Printre atacatori s-a numărat şi Marian Irinel Coandă, zis Charlie (unul dintre liderii facţiunii Sezione Ultra) și cercetat sub control judiciar și pentru încăierarea petrecută  în toamnă  la barul ON OFF de pe strada A. I. Cuza, din Craiova.

Politica