sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fun in Summer, la Biblioteca Aman

Joi, 6 iulie, și vineri, 7 iulie, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă a organizat vizionarea filmului artistic “Mihail, câine de circ”. Filmul este o adaptare a romanului omonim semnat de scriitorul englez Jack London și urmărește aventurile soților Kenan lansați într-o amplă acțiune de recuperare a câinelui Mihail care, plictisindu-se de traiul molcom de acasă, se avântă într-un vârtej de experiențe inedite.

Evenimentul a fost organizat organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare și informare a copiilor din centrele sociale din Craiova care se va desfășura pe parcursul vacanței de vară a anului 2017.

Fun in Summer reunește opt teme de activități care se vor desfășura în lunile iulie și august la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, dar și la Muzeul de Artă din Craiova și Muzeul Olteniei. Activitățile se adresează copiilor de la “Centrul Social pentru Copii Aripi de lumină”, respectiv “Centrul Social multifuncțional pentru copii Best Life”, ambele entități funcționând sub Arhiepiscopia Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima săptămână a proiectului (3-7 iulie) a fost consacrată temei Istoria costumului – evoluție și specificitate. Alături de vizionarea de film de la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, acțiune prin care s-a vizat antrenarea copiilor în direcția unei dezbateri pe marginea mijloacelor de redare și exprimare, a costumelor și vestimentației actorilor, pentru săptămâna în curs s-au mai desfășurat activități de vizitare a colecției de costume populare, Muzeul Olteniei, respectiv informări despre vestimentația specifică sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX, Muzeul de Artă din Craiova.

Proiectul de față s-a născut din preocuparea noastră pentru educația  continuă și gratuită a copiilor. Fun in Summer este, așa cum sugerează și titlul, despre distracție și voie bună, dar și despre învățare și cunoaștere. Demarăm, alături de partenerii noștri culturali, un nou proiect educativ pe care îl dedicăm copiilor. În cazul de față, ne vom adresa exclusiv copiilor de la centrele sociale aflate în administrarea Arhiepiscopiei Craiovei. Tot pentru ei, pentru copii talentați de la centrele Best Life și Aripi de lumină, am organizat, încă din toamna anului trecut, o serie de lecturi publice pe care l-a desfășurat cu multă pasiune colega noastră, doamna Carmen Tică. Prin acest proiect ne-am gândit să le propunem celor mici cât mai multe teme interactive pe parcursul perioadei de vară și, pentru că am reușit să ne coordonăm cu succes cu colegii noștri de la Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei, vom desfășura nu mai puțin de opt teme pe subiecte precum: istoria, mediul, educația civică, știința și viața sănătoasă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Proiectul Fun in Summer este desfășurat în baza unui parteneriat încheiat între Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, Centrul social pentru Copii “Aripi de lumină”, Centrul social multifuncțional pentru copii “Best Life”, Muzeul de Artă din Craiova și Muzeul Olteniei din Craiova. Scopul proiectului constă în organizarea de ateliere și activități instructive și educative. Perioada de implementare a proiectului este 3 iulie – 31 august.

Politica