vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii se plâng de condiții: WC-uri insalubre, mașini de dus la fier vechi

Salarii de excepție pentru actul managerial în timp ce toaletele zac împuțite și autospecialele degradate”. Se întâmplă la Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți, după cum se arată într-un articol publicat pe site-ul sindicatului Europol.

Sindicaliștii susțin că toaletele instituției sunt insalubre, iar mașinile cu care merg în misiune sunt vechi.

Aflându-ne la jumătatea anului, e de notorietate faptul că este perioada în care, în Poliția Română,  s-au decernat premiile salariele pentru lucrări de excepție  ( majorare de până la 50% din salariul funcției de bază ), cu efect  pe următoarele 6 luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din capul locului, țin să felicit toți colegii care într-adevăr s-au remarcat în activitatea profesională, câștigându-și titlul (atât onorific, cât și financiar) „de excepție”, care și-au pus în pericol propriile vieți, sacrificându-și totodată,  chiar și timpul liber, pentru destructurarera unor rețele infracționale extrem de periculoase sau pentru alte rezultate remarcabile.

Însă de la acești polițiști (  în fața cărora, țin să precizez că  îmi scot pălăria  ) și până la cei care au primit,  total nemeritat, statutul de polițiști excepționali, cu toate că nu  s-au remarcat decât prin amenzi (și alea, date la oameni ai străzii și prostituate) și servilism dus la extrem, în fața șefilor, e cale lungă.  Totuși colegii nici nu mai sunt mirați de astfel de decizii, într-un sistem în care anormalitatea a devenit normalitate.

Așa că, la Drobeta Turnu-Severin, municipiu reședință de județ, unde managerii din Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți,  se succed, după principiul Roatei Țigănești, la titlul „excepțional” de fructuos financiar, atât toaletele instituției mai sus amintite, cât și autospecialele de Poliție, se prezintă de maniera ilustrată în fotografii (n.r. Foto atașată articolului)”, arată autorul materialului publicat pe site-ul sindicatului Europol.

Pe de altă parte, la articolul publicat de liderul de sindicat, IPJ Mehedinţi a precizat, pentru adevărul.ro, că: „În anul 2015 la gupurile sanitare de la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin au fost efectuate lucrări de igienizare şi reabilitare în valoare de 21.700 lei, iar în anul 2016 s-au efectuat lucrări de reparaţii în valoare de 2.304 lei. Pentru anul în curs, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de lucru ale cadrelor Poliţiei mun. Dr.Tr.Severin, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi a încheiat un contract de prestări servcii pentru reabilitarea tuturor grupurilor sanitare, lucrări care vor fi demarate începând cu data de 03.07.2017. Cu privire la parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi precizăm că unitatea noastră are în exploatare un număr de 226 de autospeciale, din care 146 au o vechime mai mare de 10 ani, 15 autospeciale între 5-10 ani şi 65 autospeciale cu o vechime de 1-5 ani. Ultimele autospeciale intrate în dotarea IPJ Mehedinţi au fost în anul 2015, în număr de 50”.

Politica