joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eșec și în fața rușilor de la UFA

CSU Craiova își continuă seria meciurilor amicale din cantonamentul austriac, dar a suferit o nouă înfrângere în partida de sâmbătă, în care a întâlnit echipa rusă FC UFA. La fel ca în precedentele jocuri, echipa craioveană a înregistrat un rezultat negativ, fiind învinsă cu 2-1 de formația rusă. Craiova a fost însă echipa care a deschis scorul în finalul primei reprize prin Alexandru Mateiu, dar a stat puțin în avantaj fiindcă rușii au egalat rapid până la pauză prin Safronidi. În repriza a doua, FC UFA a înscris din nou prin Sukhov și astfel a stabilit scorul final al întâlnirii amicale. „Echipa a încercat să pună în practică ceea ce am lucrat la antrenamente. Este normal să nu fim încă la sută la sută, deoarece încă lucrăm mult, iar jucători sunt puțin obosiți. Concluzia este că trebuie să muncim în continuare. Știm ce ne lipsește și trebuie să remediem aceste lipsuri. Știm că nu suntem la potențialul maxim și tocmai din această cauză trebuie să muncim în continuare, iar în acest moment asta e tot ce contează. Un aspect pozitiv este acela că jucatorii încercă foarte mult, muncesc foarte mult, însă este clar că trebuie să mai lucrăm, să devenim mai buni și să jucăm mai mult ca o echipă”, a declarat antrenorul Craiovei, Devis Mangia. Formația trimisă în teren de tehnicianul italian în amicalul cu FC UFA a fost următoarea: Mitrovic – Dimitrov, Barthe, Kelic, Briceag – Mateiu, Screciu – Băluță, Gustavo, Bancu – Ivan. Deși în jocurile anterioare, antrenorul Devis Mangia schimbase majoritatea componenței echipei la pauză, de această dată a păstrat o structură similară până la sfârștiul meciului cu doar două schimbări pe parcursul actului secund – Enache în locul lui Mateiu și Bîrzan în locul lui Băluță.

Mateiu: “Cred că scorul final este nemeritat

Marcatorul singurului gol craiovean din partida cu echipa rusă consideră că rezultatul nu a fost unul corect raportat la aspectul jocului. „A fost un antrenament bun de 90 de minute, aproape toată echipa. Ne bucurăm că am ieșit toți sănătoși și am făcut un meci bun, după părerea mea. Am dominat adversarul, am pasat mult mai mult decăt ei, am presat. Ei după părerea mea au dat două centrări și ne-au dat două goluri. Cred că scorul final este nemeritat. Cred că meritam mult mai mult din acest joc. Ei au avut două centrări și ne-au dat două goluri dar până la urmă nu rezultatul contează. Important este să ne pregătim, ăsta a fost scopul acestui joc, să ne călim pentru începerea campionatului”, a spus Mateiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mihai Roman, noul atacant al Craiovei

Formația lui Mangia și-a întărit lotul cu încă un jucător. După venirea lui Bărbuț de la Timișoara, un fost jucător al Craiovei a revenit în Bănie. Este vorba despre un fost golgheter al Ligii I, care a evoluat ultima dată în campionatul din Israel, la Maccabi Petah Tikva. În vârstă de 25 de ani, Mihai Roman a fost transferat de oficialii echipei craiovene semnând un contract valabil pentru trei sezoane. Am venit cu gândul să ne batem pentru primele trei locuri, împreună cu colegii mei, cu staff-ul tehnic și cu conducerea. Eu îmi propun să joc cât mai mult, să înscriu cât mai multe goluri și prin evoluțiile mele să îmi ajut echipa să se claseze pe podium. Este bine că am revenit în Europa. Sunt pregătit să marchez în cupele europene și să facem o figură cât mai frumoasă și de ce nu, să ne calificăm în grupe. Poate fi o rampă de lansare pentru mine pentru că ultima oară când am fost la echipa națională am fost de la o echipă din România. Acum sper să fiu din nou de la Craiova. Îmi doresc ca suporterii să fie cât mai aproape de noi, să ne susțină la fiecare meci și noi vom face tot posibilul să ne ridicăm la așteptările lor”, a declarat Mihai Roman pentru site-ul oficial al CSU Craiova. Atacantul a mai evoluat în trecut pentru Petrolul Ploiești, „U” Cluj, CS Turnu Severin, Săgeata Năvodari, Pandurii Târgu Jiu, Nec Nijmegen.

Politica