vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambulatoriul de la SCJU, blocat de proiectanți

Ambulatoriul de la Spitalul Clinic de Urgență Craiova este în continuare blocat de faptul că nu există proiectanți care să vină să sprijine constructorul pe parcursul derulării execuției. Președintele Consiliului Județean Dolj a vorbit despre această problemă, spunând că din această cauză suferă oamenii din spital și că este o rușine că un obiectiv de 8 milioane de euro stă de atâta timp neterminat.

Consiliul Județean Dolj nu poate încheia lucrările suplimentare necesare la ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Motivul? Nu se găsește un proiectant care să fie alături de constructor pe perioada desfășurării lucrărilor. Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a explicat problema într-o conferință de presă de la finele săptămânii trecute.

Avem o mare problemă, în continuare avem o problemă care ne stă pe suflet, inclusiv cu ambulatoriul. De data aceasta am găsit un proiectant care a câștigat licitația și care nu a mai vrut să vină să discute cu constructorul. De aceea am scos încă o dată la licitație – și am scos la licitație și nu a mai venit nimeni. Și acum trebuie să scoatem din nou la licitație. Și cine suferă? Suferă oamenii din spital și… Rușinea noastră! Să stai de atâta timp cu un obiectiv de 8 milioane de euro neterminat… A mai venit și partea aceasta cu ISU, cu ce s-a întâmplat la Colectiv, unde nu te mai poți juca. Unde sunt aglomerări de persoane, trebuie să faci ca la carte totul (…) Avem un of mare pe această temă (a proiectanților – n.r.)”, a spus președintele CJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aproape că nu mai credem într-o școală specială de proiectanți”

Acesta a mai precizat că legea este făcută de așa natură încât nu poți specifica de unde să fie proiectantul respectiv, având în vedere că acesta poate fi din alt oraș sau din altă țară și îi este peste mână să vină la Craiova pentru a fi alături de constructor.

Ceea ce ni se întâmplă în ultimul timp și în ultimii ani sunt lucruri extraordinare în legătură cu proiectanții. Aproape că nu mai credem într-o școală specială de proiectanți, de arhitecți. Lucruri elementare pe care le uită să le facă. Nu știu ce se întâmplă. Sper să găsim unul care, după ce a făcut proiectul, să fie disponibil să vină la fața locului de câte ori îl cheamă constructorul. În anumite momente, constructorul spune „eu lucrez până aici, de aici încolo nu mai lucrez pentru că a apărut o problemă și să vină proiectantul să ne spună cum o rezolvăm”. Dacă proiectantul este la Suceava, sau poate să fie din străinătate – cum am avut cazuri, din Belgia, nu o să vină niciodată. Însă legislația este făcută de așa manieră încât nu poți să spui să vină numai cutare sau din nu știu ce zonă. Desigur, ne-ar plăcea să fie cineva de pe aici, să mai dăm de lucru la niște oameni din această zonă”, a conchis președintele CJ Dolj.

Asistența tehnică, scoasă din nou la licitație

CJ Dolj a scos la licitație, în data de 28 iunie, contractul <<Asistență tehnică pentru obiectivul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova”>>. Valoarea estimată a contractului este de 15.339,8 lei fără TVA, iar termenul de depunere a ofertelor este 12 iulie.

Reamintim că lucrările suplimentare pentru Ambulatoriu au o valoare de 1.098.979,63 lei fără TVA, iar de execuție se ocupă SC CONSTRUCT INVEST CARPATI SRL din Craiova. Acestea au fost necesare pentru asigurarea funcţionalităţii proiectului,în condițiile în care ISU Oltenia le-a solicitat, în vederea îndeplinirii cerinţei legale de constituire a Ambulatoriului de specialitate într-un compartiment distinct de incendiu, faţă de restul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Contractul de finanțare pe fonduri europene pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al SCJU a fost semnat în anul 2010, fiind executate, la obiectiv, lucrări de reabilitare și modernizare. Acestea nu au mai corespuns, însă, cu noua legislație în ceea ce privește apărarea împotriva incendiilor, așa că a fost organizată o nouă licitație pentru lucrări suplimentare, pentru a intra în legalitate cu noile reglementări ISU.

Politica