marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SID, spaima traficanților de țigări, iese la pensie

Câinele SID, spaima traficanţilor de ţigări din Vama Porţile de Fier I din Mehedinţi, iese la pensie. După aproape zece ani de activitate, în care a descoperit peste un milion de ţigarete ascunse în cele mai bine ticluite locuri în autoturisme sau tiruri, a venit vremea ca SID săşi vadă liniştit de bătrâneţe. Nu va fi abandonat, ci va rămâne în familia conductorului său, cel care spune despre SID că i-a fost ca un frate, după ce au avut atâta timp o mulţime de realizări profesionale.

Şi astăzi, după aproape zece ani de activitate, SID este cel mai mare duşman al ţigărilor. Se poate observa din înverşunarea cu care muşcă din pachetele cu tutun. Asta demonstrează că este şi un câine cu calităţi de excepţie în a descoperi pachetele de ţigări ascunse de traficanţi.

Florin Moţăţăianu este de zece ani conductorul lui SID. Deşi este încă în mare vervă, SID va trebui să iasă la pensie peste două luni, pentru ca un alt câine să-i ia locul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Omul spune că SID i-a fost precum un frate şi tocmai de aceea, când eficientul agent va ieşi la pensie, nu se vor despărţi, ci îl va primi în familia sa.

Suntem ca doi frați, ne cunoaștem gândurile. În momentul în care își va înceta activitatea va rămâne în cadrul familiei noastre și va fi în permanent cu mine. După ce petreci atâta timp cu el e imposibil să nu îl îndrăgești”, spune el.

Câinii specializaţi în descoperirea de tutun sau droguri sunt folosiţi acolo unde omul, cu aparatele de detectare, nu este capabil să descopere substanţele suspecte.

După un calcul pe care l-am făcut având în vedere apropiata lui retragere din activitate a rezultat aproximativ 1,5 milioane țigarete pe care am reușit să le confiscăm din diverse mașini în care erau ascunse. El este un dușman al țigărilor pentru că așa a fost pregătit, să le găsească. Rasa lui este și o rasă care, cu timpul, ne-am dat seama, că pentru el căutarea țigărilor este de fapt o vânătoare”, mai spune Florin Moțățăianu.
De
şi SID va ieşi la pensie, vameşii îi avertizează pe traficanţi să nu se bucure, deoarece locul lui va fi luat de un alt câine tânăr, specializat în descoperirea de tutun, dar şi de droguri.

Știrile RTS

Politica