vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cazuri de Salmonella, E. Coli și Rotavirus, în județul Dolj

Căldura pune probleme doljenilor. 86 de persoane au ajuns la spital, în ultima săptămână cu BDA (boala diareică acută), iar medicii au confirmat infectarea unora dintre aceștia cu Salmonella, E. Coli și Rotavirus.

De la 1 iunie și până la 31 octombrie, specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj supraveghează BDA, iar potrivit acestora, în ultima săptămână au fost diagnosticate 106 cazuri, din care 20 de către cabinetele de medicină de famile.

„Au fost internate în spital 86 cazuri suspecte de BDA din care au fost confirmate 86, etiologia fiind precizată la 13 cazuri: 1 cu Salmonella, 1 cu E. Coli, 5 cu Rotavirus şi 6 cu alţi agenţi. Nu s-au înregistrat decese la grupa de vârstă < 1 an. La nivelul laboratoarelor din judeţ s-au lucrat un număr de 585 probe din care 259 coproculturi (14 pozitive / s-au izolat: 1cu Salmonella, 1 cu E. Coli, 8 cu Rotavirus şi 6 cu alţi agenţi) și 326 ex. coproparazitologice (10 pozitive / s-au izolat Giardia lamblia – 9 cazuri şi 1 cu alţi agenţi)”, arată reprezentanții DSP Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei mai afectați au fost copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani (28 cazuri) și persoanele de peste 65 de ani (25 cazuri).

Din fericire, în ultima săptămână nu s-au raportat cazuri suspecte de sindrom hemolytic uremic (SHU), mai arată DSP Dolj.

Politica