miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

160 de milioane lei, pentru reabilitarea Spitalului Slatina

Consiliul Judeţean Olt reabilitează corpul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu finanţare de la guvern, prin Compania Naţională de Investiţii, valoarea proiectului ridicându-se la aproximativ 160 milioane lei.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, miercuri, că proiectul este depus la Compania Naţională de Investiţii, unde urmează să fie aprobat.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, avem un proiect depus pentru obţinerea de fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, pentru reabilitarea corpului central. Proiectul este deja trimis la Bucureşti şi urmează formalităţile de acolo. Sperăm să fie prins acest proiect la finanţare, de Compania Naţională de Investiţii, în perioada următoare, astfel încât să ne putem apuca de el. Este vorba de un proiect de aproximativ 160 milioane lei, care are ca scop reabilitarea şi dotarea întregului corp central al Spitalului Judeţean de Urgenţă”, a declarat Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul vizează reabilitarea şi dotarea întregului corp central. Pe lângă acesta, CJ Olt va accesa fonduri europene, prin Programul Operaţional Regonal, pentru sporirea eficienţei energetice a corpului central al Spitalului Slatina. „Eficienţa energetică, care va fi făcut cu fonduri europene prin POR, se referă doar la lucrări care ţin de acest lucru – schimbare tocărie, anvelopare, schimbarea ţevilor, a caloriferelor şi a centralelor termice. Reabilitarea înseamnă intervenţia efectivă, în interior, aşa cum am făcut cu cele patru etaje pe care le avem începute în Neonatologie şi Pediatrie”, a mai afirmat Marius Oprescu.

Politica