joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liderul ALDE Dolj este noul președinte al comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților

Deputat ION CUPĂ, președinte ALDE Dolj: ”Îmi voi concentra activitatea pe acele priorități legislative care să ne ajute să evităm, ca țară, sancțiuni ale Comisiei Europene”

Deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj a fost ales în ședința din 27 iunie 2017 președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților. Propunerea a venit din partea grupului parlamentar al ALDE.

Sunt multe probleme pe agenda acestei comisii, în special procedurile de infringement pe probleme de mediu pe care trebuie să le evităm. Avem probleme privind managementul deșeurilor (depozitele de deșeuri neconforme). Avem probleme legate de poluare pe zona de reciclare, în special pe segmentul de deșeuri electrice sau electronice.Toate acestea sunt chestiuni foarte presante, inclusiv în județul Dolj. De asemenea, avem probleme legate de poluarea producătorilor de energie electrică pe bază de cărbune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Voi face tot ceea ce depinde de mine să ne focusăm pe acele priorități legislative care să ne permită să dăm un suport decisiv rezolvării acestor probleme.

Îmi doresc să avem și sunt convins că vom avea o colaborare eficientă cu Ministerul Mediului, condus de colega mea, doamna Vicepremier Grațiela Gavrilescu.

Împreună vom găsi acele soluții prin care să putem implementa în legislația internă directivele europene de profil, acquisul comunitar, astfel încât să evităm sancțiuni ale Comisiei Europene.

Această poziție de conducere în arhitectura de decizie a  parlamentului României va fi pusă în slujba comunităților din județul Dolj, care se confruntă cu atâtea probleme de mediu” – a declarat ION CUPĂ, liderul ALDE Dolj.

Politica