joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis a promulgat legea prin care slătinenii se pot pensiona mai devreme

Legea pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost promulgată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat remis de Administraţia Prezidenţială. Actul normativ se referă la reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru persoanele care locuiesc în Slatina şi în alte orașe foarte poluate industrial.

Legea prevede ca şi persoanele care locuiesc în localităţile Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare. Modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost iniţiată de parlamentarii olteni Paul Stănescu (PSD) şi Gigel Ştirbu (PNL).

Camera Deputaţilor a adoptat, în 23 mai, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă în acest sens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De noua lege vor beneficia slătinenii şi cei care locuiesc pe o rază de opt kilometri în jurul Slatinei, care au locuit cel puţin 30 de ani, în această zonă.

Conform textelor adoptate, „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/ sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea, pe o rază de opt kilometri în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani fără penalizare”.

Politica