sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Învestire cu cadou: încep recepțiile la Water Park și la Spitalul Municipal

Primarul ales al Craiovei, Mihail Genoiu, a depus jurământul și a fost învestit, luni, în cadrul unei ședințe de îndată. Acesta a anunțat, cu această ocazie, că recepțiile pentru Water Park și pentru noile clădiri ale Spitalului „Filantropia” – Spitalul Municipal, cum mai este numit -, au demarat chiar luni. În plus, Genoiu a spus că prioritatea este atragerea de finanțări pentru municipiu, dar și crearea de locuri de muncă.

Candidatul PSD Mihail Genoiu, care a obținut 42,8% dintre sufragii la alegerile din 11 iunie, a depus, luni, jurământul și a fost învestit în funcția de edil-șef al municipiului.

Acesta a susținut și un discurs, în începutul căruia a spus că va ține cont de toate părerile și că va fi primarul tuturor craiovenilor, indiferent de votul acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Voi fi primarul tuturor, indiferent că am fost sau nu am fost ales de către persoanele respective”

„Vreau să mulțumesc, în primul rând, pentru încrederea acordată pentru acest mandat tuturor alegătorilor și tuturor craiovenilor. Promit, în continuare, că voi fi primarul tuturor, indiferent că am fost sau nu am fost ales de către persoanele respective. Așa cum mă cunoașteți și din alte ocazii, promit că voi ține cont de toate părerile și de tot ceea ce este bun pentru binele orașului Craiova. Avem foarte multe lucruri de realizat și să nu uităm niciodată că venim după o perioadă cu mari realizări în orașul Craiova, cu multe investiții, cu multe proiecte care s-au realizat, cu bunele și cu relele lor, dar care sunt în patrimoniul orașului la ora aceasta și ne bucurăm de ele. Fața orașului este foarte frumoasă, este deosebită în acest moment. Din ce în ce mai mulți vizitatori sunt interesați de orașul nostru, numărul turiștilor este în continuare în creștere, iar noi nu trebuie să-i dezamăgim”, a spus Genoiu.

Acesta a anunțat, în cadrul ședinței, că în ziua de luni au început și recepțiile a două mari obiective, practic ultimele șantiere mari care au rămas din lista investițiilor de până acum.

„Trebuie să ținem cont de faptul că este o perioadă de tranziție din punct de vedere al investițiilor pentru că, pe de o parte, proiectele europene s-au finalizat. Mai este unul singur care urmează să se finalizeze și la care, ca o coincidență, azi începe recepția. Mă refer la proiectul Water Park, care este ultimul din seria proiectelor europene. Mai avem proiecte care au avut la bază bani ai municipiului Craiova, precum Spitalul „Filantropia”, a cărui recepție începe, la fel, chiar astăzi. Nu o să avem o perioadă cu bani europeni, cu derulări de proiecte pe bani europeni pentru că, încă o dată spun, este această perioadă de tranziție, dar în aceeași măsură ne-am angajat la derularea unor proiecte foarte importante pe banii municipalității”, a explicat primarul, referindu-se îndeosebi la demararea licitației pentru Colegiul Național „Carol I”.

„Este perioada în care se scriu, în care se depun proiecte, în care trebuie să absorbim în totalitate cele 42,5 milioane de euro de pe axa 4.1 și, bineînțeles, să fim în stand-by pentru tot ceea ce se poate reabsorbi după ce se termină aceste axe, pentru că vor fi, totuși, multe localități care nu o să poată să acceseze toate sumele alocate. Suntem pregătiți și pentru celelalte axe, pentru reabilitarea termică a blocurilor, pentru revigorarea terenurilor degradate și încă alte câteva astfel de axe care s-au deschis sau sunt în curs de deschidere”, a completat edilul-șef, cu referire la finanțările europene.

Crearea de locuri de muncă, o prioritate

Acesta a spus că atragerea de finanțări „este principalul obiectiv pe care îl avem în perioada imediat următoare, în paralel cu interesul pe care îl vom da în cel mai scurt timp creșterii locurilor de muncă, prin dezvoltarea parcului industrial, dezvoltarea parcului industrial de la Ișalnița. Vom stabili o ritmicitate a întâlnirilor cu marea parte a antreprenorilor din orașul Craiova, vom stabili câteva domenii de activitate și, periodic, vă propun, împreună cu consilierii, indiferent de culoarea lor politică, să participăm la aceste discuții cu întreprinzătorii, cu cei care oferă locuri de muncă și să preluăm o mare parte din problemele cu care se confruntă zi de zi și să fim acel suport moral de care au nevoie pentru dezvoltarea în permanență a locurilor de muncă, pentru că acesta este motorul creșterii bugetului local”, a spus Genoiu vizavi de problema locurilor de muncă.

„Încă o dată, vă promit că voi fi primarul tuturor craiovenilor, indiferent de culoarea politică, pentru că, așa cum am lucrat în toată perioada aceasta, cum am ținut cont de toate propunerile, vom merge mai departe cu ritmul susținut. Nu vreau să ne împotmolim – și nu este cazul – în ambiții personale, în discuții personale, lucruri care nu fac decât să înfrâneze ceea ce dorim să facem”, a conchis primarul Mihail Genoiu.

Reamintim că Genoiu a fost ales de 42,8% dintre craiovenii prezenți la vot la alegerile locale parțiale organizate la începutul lunii iunie. La urne s-au prezentat 47.504 craioveni, dintre cele 255.782 persoane cu drept de vot, cifră corespunzătoare unui procent de 18,57%, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă. Mihail Genoiu a fost viceprimar şi primar interimar al oraşului până la depunerea candidaturii pentru alegerile din 11 iunie. La scrutinul din iunie 2016, Genoiu a fost ales în consiliul local de pe listele alianței PSD+UNPR.

Politica