joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Evaluare Națională. Promovare 100% la școli din mediul rural

11 dintre absolvenții claselor a VIII-a din județul Dolj au obținut medii de 10, iar șapte școli din mediul rural au înregistrat promovare de 100%. Așa arată primele rezultate de la Evaluarea Națională.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Monica Sună, a precizat că procentul de promovare la Evaluarea Națională se apropie de 70%.

Avem un procent, la fel ca și anul trecut, de 69,97%. Mi-aș fi dorit ca acest procent să fie mai bune. Avem 11 medii de 10. Cinci dintre acestea la Școala nr. 2 Traian, o medie de 10 la Școala Romanescu, o medie de 10 la Mircea Eliade, o medie de 10 la Carol I și, în județ, o medie de 10 la Școala Gimnazială Celaru și două medii de 10 la Școala Gimnazială Filiași. Avem șapte școli care au sută la sută procent de promovare: „Marin Sorescu” Bulzești, Școala Gimnazială Seaca de Pădure, Bucovăț, Ghercești, Gogoșu, Predești, Sălcuța”, a spus Monica Sună, șefa ISJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei școli au înregistrat însă promovare zero. Este vorba de Școala Anton Pann, care a avut doi elevi ce au susținut examenul, dar care nu au promovat, Școala din Catane, cu patru elevi, și Școala profesională specială Craiova, de la Penitenciarul de Minori și Tineri.

În județul Dolj, examenul a fost susținut de peste 4.000 de elevi.

Absolvenţii de gimnaziu, nemulțumiți de notele obținute la evaluare, au putut depune luni contestaţii până la ora 20:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie

Politica