joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Armă și muniție, confiscate de polițiștie

Infracţiuni de nerespectarea regimului materiilor explozive și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, constatate de polițiștii vâlceni, cu prilejul efectuării unui control la domiciliul unui deținător legal de arme și muniție, din orașul Horezu – Romanii de Sus, anunță Poliția Vâlcea.

Polițiștii au ridicat o armă de vânătoare, 231 elemente de muniție și pulbere pentru confecționarea cartușelor de vânătoare.

“La data de 24 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia verificării deţinătorilor de arme şi scoaterii din circuitul civil a armelor deţinute ilegal, pe raza judeţului Vâlcea, prilej cu care au depistat la domiciliul unui bărbat, de 72 de ani, din Romanii de Sus, 231 elemente de

Policlinica Buna Vestire Craiova

muniție, modificate artizanal, respectiv cartușe de vânătoare, calibrul 12 și bile metalice.

Polițiștii au mai depistat, la domiciliul bărbatului, o cutie metalică ce conținea pulbere pentru confecționarea cartușelor de vânătoare, fără respectarea normelor legale.

De asemenea, bărbatul deținea un pistol de autoapărare, în condiții necorespunzătoare de păstrare.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă de vânătoare, calibrul 12, cu alice, 231 elemente de muniție și pulbere de confecționare cartușe de vânătoare”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

Polițiștii fac, în acest caz, cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și  nerespectarea reimului materiilor explozive, fapte prevăzute de Codul Penal.

 

Politica