sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Avocatului, marcată de Baroul Dolj

Instituită prin hotărâre a Congresului Avocaților din anul 1998, în fiecare an la 24 iunie, de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Ziua Avocatului este un prilej de promovare a valorilor profesiei de avocat și a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

În acest sens, decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Săuleanu a organizat o conferință de presă în cadrul căreia s-a vorbit despre rolul avocatului în societate.

Ori de câte ori s-a văzut că un stat intră într-un declin, un derapaj democratic, primii care au curajul și rolul și posibilitățile, abilitățile să scoată la iveală acest derapaj și să-l îndrepte sunt avocații. Subliniez importanța implicării avocaților în viața cetății, a Baroului, ca instituție, în viața cetății, iar eu vreau să vă asigur, atât eu cât și colegii mei din consiliul Baroului că vrem să dăm o mână de ajutor, să dăm anumite sfaturi”, a declarat Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fără o avocatură independentă și de calitate, nu putem vorbi de o atingere a valorilor democratice, spune avocatul Dragoș Nicu.”Avocatul, într-un stat de drept, într-un stat democratic este garantul valorilor, principiilor care fundamentează statul democratic. Fără o avocatură sănătoasă, independentă și de calitate nu putem vorbi de o atingere a valorilor democratice într-un stat”, a spus el.

Despre avocatură a vorbit, în cadrul conferinței de presă și Cezar Avram, directorul Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S Nicolăescu-Plopşor” din Craiova. „Avocatul face parte din corpul magistraţilor, avocatul este un om de cultură, în primul rând. Este un om împlinit, care fără cultură, cunoaştere nu şi-ar putea săşi exercite rolul. Dacă luăm partea politică, un procent foarte mare este cel cu pregătire juridică. Ca să nu mai vorbim de cei care au construit România modernă”, a declarat prof.univ.dr Cezar Avram.

Tot cu  această ocazie, Baroul Dolj  a  lansat  un nou număr al revistei IUSTITIA, cu materialele prezentate în cadrul conferinței „Independența Avocaților”, organizate de barou luna trecută, studii și cercetări, jurisprudență și alte articole și informații de actualitate pentru avocați precum și lucrarea „Congresul Avocaţilor din România-Craiova, 1928”, editată în colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S.Nicolăescu Plopşor”, cu documente, fotografii și informații referitoare la rolul și importanța baroului și a avocatului în societatea românească de la acea vreme.

Manifestările organizate de Baroul Dolj cu ocazia sărbătorii anuale profesionale a avocaților,  au cuprins o serie de evenimente culturale și profesionale,  dar și  sociale și sportive.  Avocații din Baroul Dolj au avut posibilitatea de a se relaxa și de a sărbători împreună într-un cadru natural și diferit de rigorile impuse de practica profesiei.

 

Politica