vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Recapitulare” la recomandările de vacanță ale polițiștilor

Haideţi să recapitulăm recomandările preventive învăţate la clasă şi pe parcursul anului şcolar care tocmai s-a încheiat, pentru ca vacanţa mare să le fie în siguranţă.

Scolile şi-au închis porţile pentru elevi, pentru vacanţa de vară. Noi, poliţiştii, le mulţumim cadrelor didactice şi părinţilor, care au înţeles faptul că parteneriatul şcoală- poliţie – familie este esenţial pentru formarea copiilor, pentru ca cei mici să deprindă  un comportament cuviincios.

Dorinţa noastră este ca fiecare elev să plece în vacanţă cu lecţia de prevenire învăţată, mai ales pe linie rutieră şi legată de siguranţa pe internet.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copii, pentru a fi în siguranță în vacanța mare, ţineți cont de sfaturile polițiștilor:

  • În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
  • Nu consumaţi substanţe interzise şi băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism! Evitaţi frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
  • Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!
  • Nu vă împrieteniţi cu persoane care manifestă un comportament deviant şi nu intraţi în anturaje dubioase!
  • Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
  • Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!
  • Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

O vacanţă frumoasă şi felicitări, copii, pentru rezultatele obținute în anul şcolar!

Politica