joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drumarii lucrează la o variantă provizorie de ocolire, pe DN 64, care este blocat la Găneasa din cauza unui pod avariat

Lucrătorii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina au început, de vineri dimineaţa, să lucreze la o variantă provizorie de ocolire a podului peste Valea Negrişoara, din localitatea Găneasa, situat pe DN 64, unde circulaţia rutieră a fost închisă total, din cauza degradării avansate a punctului de trecere a pârâului.

 Pe noul drum amenajat de cei de la SDN vor putea trece doar autoturismele mai uşoare de 3,5 tone, varianta provizorie de ocolire fiind asfaltată, iar lăţimea drumului fiind de 5,5 metri. Directorul SDN Slatina, Adrian Motorga, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că maşinile de tonaj trebuie să ocolească zona prin localitatea Salcia, pe DJ 577. „În urma discuţiei cu autorităţile locale şi cu Poliţia Rutieră, discuţii începute ieri – 22 iunie, s-a observat necesitatea unei variante locale de ocolire a podului, drept pentru care noi am identificat, la faţa locului, posibilitatea amenajării unei variante de acest fel şi credem că, într-o săptămână de aici încolo, o putem da în folosinţă. Se va circula pe asfalt, vor circula doar autovehiculele până în 3,5 tone. Traficul greu va fi restricţionat şi pe această variantă provizorie de ocolire şi redirecţionat pe Drumul Judeţean 577, prin localitatea Salcia”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Adrian Motorga.

El a ţinut să-i avertizeze pe şoferii maşinilor de tonaj că, dacă se aventurează să treacă prin acest punct, o fac pe propria răspundere. „Din păcate, noi, ca şi unitate, nu avem posibilitatea de a controla participanţii la trafic. Noi doar montăm semnalizare, instituim restricţiile, împreună cu Poliţia Circulaţiei, iar verificarea se face de către lucrătorii din cadrul Poliţiei. Nici dânşii nu pot sta permanent într-un singur punct, aşa că şoferii, neştiind că o fac pe riscul lor, se aventurează în a încălca regulile de circulaţie şi semnalizarea existentă”, a mai spus Motorga.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Traficul rutier pe Drumul Național 64 a fost închis total, de joi seara, în localitatea Găneasa, unde un pod care traversează pârâul Valea Negrişoara a fost avariat de precipitațiile de săptămână trecută. Vineri dimineaţa, mulţi dintre şoferii care nu ştiau de restricţionarea traficului rutier pe DN 64 s-au văzut nevoiţi să se întoarcă, deoarece drumul este blocat complet.

Politica