joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campania Antidrog: „Colorează-ţi viaţa altfel”

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite se celebrează Ziua Internaţională Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Mesajul naţional din acest an este: „Colorează-ţi viaţa altfel”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consecventă misiunii asumate, Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Dolj, dorește să celebreze Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie, prin organizarea și desfășurarea unor activități specifice, astfel:

  1. În ziua de 25 iunie 2017, între orele 12.00-15.00, în incinta Decathlon, au avut loc activităţi de informare şi manifestări sportive, la care au participat persoanele aflate în magazin.
  2. Ulterior, în intervalul 15.00-17.00, în incinta Electroputere Parc Mall, specialiştii CPECA Dolj, împreună cu voluntarii şi în parteneriat cu Asociaţia Europrotector România, I.I. „Calotă Maria Cornelia”, Alice Statie şi „Latino 4 You” Craiova, au fost organizate activităţi de informare a trecătorilor, cu privire la semnificaţia zilei de 26 iunie, efectele şi consecinţele consumului de droguri în plan fizic, psihic şi social, serviciile oferite de CPECA Dolj şi a fost promovat un stil de viaţă sănătos.

Persoanele care au dorit au avut posibilitatea să transmită mesaje scrise pe un panou amplasat în standul de informare.

Activităţile s-au încheiat cu un flashmob tematic, la finalul căruia participanţii au prezentat mesajul naţional al acestei zile, respectiv „Colorează-ţi viaţa altfel”.

  1. În data de 26 iunie 2017, vor mai avea loc activităţi de informare şi conştientizare dedicate evenimentului în cadrul DGASPC Dolj şi Penitenciarului Pelendava Craiova, iar pe 27 iunie la CRFPA Dolj.

Politica