vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alunecarea de teren de la Alunu, de neoprit

Continuă alunecarea de teren de la Alunu. Halda de steril a acoperit drumul județean și nu mai are mult până ajunge la albia râului Olteț.

Proprietarii din alte două case au primit ordin de evacuare şi mai sunt alte patru case în pericol, pe lista autorităţilor, informează săptămâna.net, jurnaliștii publicației arătând că aamenii vor primi un prim ajutor financiar de la AJPIS Vâlcea cuprins între 3.000 şi 7.000 de lei, bani pentru alimente.

„S-au făcut unele activităţi complementare în sensul că există evaluări, le-au făcut cei de la AJPIS pentru a le da un ajutor de urgenţă, dar sumele nu sunt unele foarte mari. Ele pot fi între 3.000 şi 7.000 lei de familie”, spune Florian Marin, prefectul din Vâlcea, citat de săptămâna.net.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Halda de steril din comuna  Alunu  a fost amenajată  în 1980, de atunci  şi până  în prezent fiind produse mai multe alunecări de teren. Ultima alunecare a fost favorizată  de  ploile abundente  din luna mai.

3 case au fost înghițite de pământ, iar drumul județean a fost distrus, circulația fiind deviată de autorități pe un drum de pământ.

Procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Vâlcea au deschis un dosar de cercetare penală, în cazul alunecării de teren din localitatea  Alunu, efectuându-se cercetări pentru distrugere calificată  şi abuz în serviciu.

Politica