joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: Nu vom face o altă majoritate politică alături de PNL 

Ion Cupă, președinte ALDE Dolj, vicepreședinte național ALDE:

România are nevoie de trei ani de stabilitate în care să construiască durabil, atât în plan intern și extern, poate pentru următorul sfert de secol.

ALDE exclude participarea sa la formarea unei alte majorități în parlament. Crearea ei în acest context politic este inoportună și imorală. Românii s-au exprimat prin vot în decembrie anul trecut. Votul lor trebuie respectat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă majoritate ar fi preambulul unei crize politice și mai serioase, care ne-ar crea dificultăți foarte mari în următorii doi-trei ani, atât de importanți pentru economia și identitatea noastră în lume.

România are nevoie de trei ani de stabilitate în care să construiască durabil, pentru următorul sfert de secol, atât în plan intern, cât și în cel extern.

Coaliția PSD -ALDE  va duce mandatul său la bun sfârșit și va lua toate măsurile politice și de politică publică prin care să fie onorate încrederea și așteptările românilor.

PNL ar trebui să se preocupe în acest moment de reconstrucția sa. Are un drum lung și complicat de parcurs pentru a încerca să redevină un partid liberal modern. Asumarea ideologiei liberal-conservatoare de către PNL nu este una de bun augur din această perspectivă. Ea nu va face decât să întărească statutul actual al PNL de partid membru al grupului popularilor europeni, grup conservator și nonliberal. Este tot mai clar ca eticheta PNL nu mai reflectă conținutul politic și ideologic al acestui partid.

Noi considerăm că PNL, PMP, USR și UDMR nu au ce căuta la guvernare în acest ciclu electoral care se va încheia, la termen, în decembrie 2020.

Încă o dată ne exprimăm speranța ca Președintele României va respecta majoritatea existentă și va crea rapid condițiile constituționale pentru ca noul guvern PSD – ALDE să treacă la conducerea treburilor publice.

Politica