sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rata șomajului în Vâlcea, sub 5%

 

Puțin peste șapte mii de vâlceni erau înregistrați, la sfârșitul lunii mai, ca șomeri în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Aproape jumătate dintre șomerii din județ sunt femei, arată datele statistice.

La sfârşitul lunii mai, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 4,35%, transmit reprezentanții AJOFM, într-un comunicat de presă.

“Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii mai 2017 a fost de 7206 persoane. Din totalul șomerilor înregistrați, un număr de 3390 erau femei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La sfârșitul lunii mai 2017, din totalul şomerilor înregistraţi, 2354 persoane au fost indemnizate şi 4852 neindemnizate.

Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii mai 2017 se prezintă astfel: 2638 persoane provin din mediul urban şi 4568 persoane provin din mediul rural.

Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2645 persoane.

În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel: ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii,   persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (68,30%)  ; persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 26,78% din totalul şomerilor înregistraţi; persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 4,91% din numărul total de şomeri înregistraţi”, se arată în comunicatul menționat.

Pe de altă parte, în luna mai 2017 s-au încadrat 623 persoane din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Vâlcea.

 

 

Politica