joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii au efectuat vizita medicală și sunt pregătiți de cantonamentul din Austria

Luni după-amiază a avut loc reunirea lotului echipei CSU Craiova pentru pregătirea viitorului sezon, sub comanda noului staff tehnic adus de conducerea clubului oltean. Devis Mangia a condus prima ședință de antrenament la Craiova, având la dispoziție 24 de jucători, printre care s-au aflat fotbaliști care s-au întors după încheierea împrumuturilor, dar și juniori din propria pepinieră.

Lotul prezent la reunire a fost compus din: portari – Calancea, L. Popescu și Dică; jucători de câmp: Popov, Dimitrov, Zlatinski, Gustavo, Mateiu, Kelic, Briceag, Barthe, Bancu, Burlacu, A. Popescu, Drăghici, Vlădoiu, Petre, Bârzan, Hreniuc, Buzan, Enache, Mihăilă, Vadasis și Jurj. Au absentat din cauza prezenței la echipele naționale Andrei Ivan, Alex Băluță și Vladimir Screciu, în timp ce Măzărache a fost împrumutat la Juventus București. Din lotul formației craiovene din sezonul trecut nu mai fac parte Dumitraș, Bucurică, Mingote, Fazic și Jazvic. La vizita medicală, care a avut loc ieri dimineață, au participat însă cu doi jucători mai puțin decât la primul antrenament, lipsind cei doi juniori Mihăilă și Vadasis. După încheierea controalelor medicale, o parte din jucătorii lui CSU Craiova au vorbit despre pregătirea care urmează și așteptările de la noul sezon:

Nicolae Calancea – „A fost o vacanță frumoasă, în sânul familiei. Normal că ne dorim să prindem grupele Europa League, dar totul depinde de noi și sper ca în campionat să facem o figură mai frumoasă ca anul trecut. Este perioada în care se pune baza efortului în cantonament și trebuie să fim pregătiți moral, dar și fizic pentru a duce tot campionatul. Sper să avem cât mai multe meciuri în picioare și să luăm maximul de puncte în fiecare meci din campionat. Nu trebuie să ne uităm la cine vine și cu cine jucăm în Europa League, ci trebuie să ne vedem de munca noastră în cantonament. Personal mi-aș dori o echipă mai tare, dar nu depinde de noi chestia asta.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apostol Popov – „Eu sunt fericit că suporterii sunt fericiți și am dat totul pe teren. Vrem să câștigăm toate meciurile și vrem să facem mai multe din sezonul viitor și să câștigăm un trofeu. Învăț română, dar vorbesc foarte puțin. Vor fi trei săptămâni de cantonament, dar trebuie să ne pregătim cel mai bine. Nu contează cu cine vom juca în Europa League, important este să mergem în grupele competiției. Noi vom da totul pe teren.     Sunt de asemenea fericit că voi putea juca pe stadionul nou.”

Nicușor Bancu – „Sper să facem treabă bună cu noul antrenor. Anul acesta o luăm de la zero și sperăm să obținem un trofeu și să ne calificăm în Europa. Am simțit și eu că am avut o vacanță și mă bucur din acest caz. Sper să o țin tot așa și să nu mai am parte de accidentări. Vreau să dau totul aici pe teren, să am evoluții cât mai bune și apoi vom mai vedea. Nici nu m-am uitat peste adversari, dar dacă ar fi mi-aș dori să cădem cu AC Milan. Noi suntem profesioniști și vom da totul pe teren pentru a câștiga. Deocamdată e foarte bine cu domnul Mangia, este un om foarte de treabă și sperăm să avem succese împreună. Nu ne gândim ce antrenamente vor fi, toată lumea se așteaptă la cel mai greu, dar acolo vom acumula tot ce trebuie pentru ca în campionat să ne facem jocul. E bine că avem adversari puternici în cantonament.”

Sergiu Jurj – „Sunt bucuros că m-am întors în Craiova și sper să-l impresionez pe noul antrenor. Personal mi-aș dori să rămân în Bănie, deoarece la Verona e greu să faci pasul la seniori și e important să mă pregătesc bine în cantonament. Vreau să profit de fiecare șansă care mi se oferă. Sunt bine acum după accidentare, am avut norocul că am dat peste medici buni acolo, iar după două luni am început deja să joc. ”

Reîntâlnire cu Zenit în Austria

Oficialii echipei oltene au stabilit deja primul meci amical al cantonamentului din această vară, care va avea loc în Austria începând cu ziua de joi. Săptămâna viitoare craiovenii vor întâlni din nou într-o partidă de pregătire formația rusă Zenit Sankt Petersburg, pe care au învins-o cu 2-0 în amicalul din vara lui 2016. Pe atunci Zenit era sub comanda românului Mircea Lucescu, dar acum echipa craioveană va da piept cu antrenorul Roberto Mancini. Întâlnirea dintre CSU Craiova și Zenit va avea loc pe 23 iunie.

Politica