sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegeri Craiova. Rezultate finale

Candidatul Partidului Social Democrat, Mihail Genoiu, este noul primar al municipiului Craiova, el fiind votat, conform rezultatelor finale ale alegerilor locale parțiale de duminică, de 42,8% dintre cetățenii cu drept de vot care s-au prezentat la urne.

Biroul Electoral de Circumpscripție a finalizat numărarea voturilor exprimate de craioveni, duminică, atunci când în oraș au fost organizate alegeri locale parțiale pentru alegerea noului primar, funcția rămânând liberă după ce Olguța Vasilescu, primarul ales în 2016, a demisionat în urma numirii ca ministru al Muncii și Justiției Sociale.

Astfel, Mihail Genoiu, candidatul PSD la Primăria Craiova, a obținut 42,8% dintre voturile craiovenilor care s-au prezentat la urne,fiind urmat, la o diferență considerabilă, 16,2%, de candidatul PNL, senatorul Mario Ovidiu Oprea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe locul al treilea în preferințele alegătorilor din Craiova se situează decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu, care a candidat independent, acesta obținând 13% dintre voturi.

Candidatul ALDE, Anișoara Stănculescu a obținut 12% dintre sufragii, în timp ce candidatul USR, Adrian Prisnel are un procnt de 11,6% din voturi.

Ceilalți trei candidați care au participat la competiția electorală – Dumitru Călina (PMP), Emil Mladin (independent), Sorin Preda Nica (PNR), au obținut procente cuprinse între 1% și 1,7%.

La alegerile locale parțiale organizate duminică la Craiova s-au prezentat la urne 47.504 persoane, dintre cele 255.782 cu drept de vot, cifră corespunzătoare unui procent de 18,57%, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Politica