miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campionii sunt motivați să câștige și Supercupa

Promițătoarea grupă de juniori U17 a CSU Craiova a avut un sezon extraordinar pe care dorește să îl încheie cu două trofee în vitrină. După ce a cucerit titlul național în Liga Elitelor U17, echipa craioveană pregătită de Daniel Mogoșanu speră să se impună din nou în fața lui Dinamo București pentru a-și adjudeca și Supercupa României, care se va disputa, sâmbătă, de la ora 10.00, pe stadionul din Chiajna. „Aș dori în primul rând să îi felicit pe copii pentru rezultatul și jocul din finala de săptămâna trecută. Dinamo va veni destul de rănită, vor încerca să câștige partida cu noi. Eu i-am atenționat pe juniorii noștri că la ora meciului trebuie să fim foarte pregătiți de joc și să câștigăm Supercupa, deoarece avem forța necesară să o facem. Avem un grup închegat în care relațiile de joc sunt foarte bune și ne dorim să realizăm această performanță împreună. Sunt sigur că nu vom avea probleme cu terenul de joc, deoarece în 95% dintre meciuri am evoluat numai pe terenuri artificiale, similare celui de la Chiajna. Nu vom avea probleme de acomodare”, a declarat antrenorul formației sub 17 ani a CSU Craiova. Echipa craioveană are însă niște probleme de lot pentru meciul de sâmbătă, iar Screciu va fi absent din cauza prezenței la Naționala U21. „Ar fi încă o performanță mare a acestor copii extraordinari să câștige și Supercupa. Noi vom încerca să învingem, însă nu vreau să punem presiune pe ei sau pe alte grupe de copii și juniori. Rezultatele vin numai prin munca asiduă din acești ani de zile. Pentru finala aceasta nu vom putea conta pe Vladimir Screciu, dar fiind faptul că el este la echipa națională a României Under-21. Sunt ceva probleme de sănătate cu unii dintre jucători care au disputat finala de pe stadionul „Colentina”, însă ultimul cuvânt îl va avea doctorul echipei noastre, Claudiu Stamatescu. Sper ca cei trei care au mici probleme medicale să primească până la urmă acceptul de a merge la București. Dacă nu, este clar că vom aduce în primul „11” și alți jucători care au evoluat mai puțin”, a afirmat managerul Centrului de Copii și Juniori al CSU Craiova, Silviu Bogdan.

Jucătorii au ambiția unei noi victorii cu Dinamo

Cel mai bun jucător al finalei naționale, Valentin Mihăilă este de părere că echipa U17 a Craiovei este cea mai bună din țară și el împreună cu colegii săi sunt motivați să se impună încă odată în fața dinamoviștilor. „Noi avem cea mai bună echipă din țară. Suntem convinși că Dinamo o să vină foarte motivată, dar și noi vom fi la fel de motivați să câștigăm Supercupa și să o aducem în Bănie. Sincer să fiu, nu știu câte goluri am dat sezonul acesta, dar îmi doresc ca în următorul să înscriu măcar la fel de multe. Cele mai importante goluri pe care le-am marcat au fost cele cu UTA Arad din semifinală și cu Dinamo București din finala competiției. Visul meu este să mă antrenez cu echipa mare a Craiovei și să joc în Liga I. Screciu ne-a motivat foarte mult în vestiar înaintea finalei cu Dinamo, este deja un fotbalist cu experiență și ne-a oferit încrederea de care aveam nevoie ca să învingem”, a spus Mihăilă. Portarul craiovenilor Andrei Bobonete are încredere în câștigarea unui nou trofeu. „Suntem conștienți că avem un meci greu, însă eu sunt convins că vom reuși să câștigăm. Am încredere totală în colegii mei și vom da totul din nou să fim învingători. Este un lucru deosebit de important pentru mine să port tricoul de campion. Am reușit să câștigăm o finală foarte grea în fața unei echipe foarte puternice, iar pe terenul de joc am dovedit că avem o echipă mai bună ca a lor. Sper să port tricoul de campion și la echipa mare, deoarece este visul meu de mic să joc la Craiova”, a afirmat Bobonete.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bogdan: “Mi-aș dori să dăm o echipă întreagă în Liga I

Cel care se ocupă de administrarea pepinierei clublui craiovean vede o evoluție foarte bună a acestei grupe de juniori sub 17 ani considerând că majoritatea componenților ar putea ajunge în prima ligă. De altfel, Silviu Bogdan a dezvăluit și gestul lui Screciu din finala campionatului național, când acestuia i-a fost oferită banderola de căpitan, dar el a decis să i-o înapoieze căpitanului de drept. Aș dori să remarc gestul de maturitate din partea lui Screciu, căruia i s-a oferit banderola de căpitan în finala cu Dinamo, însă el a decis la rândul lui să îi ofere acest privilegiu lui Constantinescu, cel care fusese până în semifinale căpitanul de drept al echipei. Vladimir are un caracter deosebit și cu siguranță va ajunge un mare fotbalist. Eu mi-aș dori să ținem acest grup unit și în câțiva ani să dăm aproape o echipă întreagă către prima ligă. Nu știm încă dacă în cantonamentul echipei mari din această vară va fi luat și unul sau mai mulți dintre juniorii Under-17 ai clubului”, a afirmat managerul Centrului de Copii și Juniori al CSU Craiova, Silviu Bogdan.

Politica