vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Auto” pe doi, CS U în semifinale

Echipa de fete a pierdut finala la Cupa Liceelor „Coca Cola”, în timp ce la Cupa „Hagi Danone” juniorii lui Dobrotescu s-au oprit în penultimul act.

La finalul săptămânii trecute în București s-a jucat faza finală ala Cupei Liceelor „Coca Cola”, competiție de minifotbal. La turneul final Craiova a fost reprezentată de Liceul Tehnologic Auto (la fete) și Colegiul Tehnic Energetic (la băieți). Fetele, majoritatea de la Real Craiova care câștigaseră faza semifinală de la Constanța în perioada 26-28 mai după ce au învins pe Liceul „Jean Bart” din Sulina cu 4-1(1-1) și Liceul „ Constantin Dobrescu” din Curtea de Argeș cu 3-0(0-0), au jucat în Capitală finala mare cu LPS Cluj. Craiovencele pregătite de antrenorul Petrișor Bondrea au pierdut cu 2-11, golurile fiind marcate de Mihaela Stan și Elena Beia, în timp ce pentru echipa învingătoare au înscris Oana Negrea (4 goluri), Maria Damian (3), Teodora Meluţă (2), Mihaela Ciolacu și Irinuca Rus.

La Liceul Tehnologic Auto, tehnicianul Petrișor Bondrea s-a bazat pe: Roxana Rotaru, Genoveva Roşie, Ionela Streche, Mihaela Stan, Elena Beia, Cristina Vâlceanu, Ligia Sorescu, Elena Dinu, Amalia Bobirneci, Anuşca Stefanovici. Formula celor de la LPS Cluj a fost: Larisa Zirbo, Ciolacu Mihaela, Maria Damian, Teodora Meluţă, Oana Negrea și Irinuca Rus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost un turneu excelent organizat și în care am reușit o revenire spectaculoasă în ultima partidă din grupă. Trebuia să marcăm 9 goluri pentru a ne califica și am reușit acest lucru. Mă bucur că am jucat finala în fața unei echipe puternice și sunt mândru că am avut la dispoziție un nucleu de jucătoare talentate. Este un rezultat pozitiv cu care instituția noastră se mândrește”, a declarat antrenorul Petrișor Bondrea, cel care a șlefuit mai mulți jucători din prima ligă printre care Alex Băluță, Iustin Popescu, Ștefan Popescu și Voduț. În turneul din Capitală în competiția masculină a fost prezent și Colegiul Tehnic Energetic, antrenat de profesorul George Nanu. Craiovenii obținuseră calificare după ce au câștigat finala regională, scor 5-1 în fața celor de la Liceul” Ștefan cel Mare” din Râmnicu Sărat.

La turneul final, antrenorul George Nanu i-a avut în lot pe: Radu Negru, Andrei Gheorghe, Cătălin Ion, Andrei Toma, Marian Popescu, Alin Florea, Andrei Gherghina, Ionuț Frăsineanu, Mario Tabacu, Teodor Stamate și Marian Marin.

Luceafărul Cluj, învingătoare la Ovidiu

În paralel cu Cupa Liceelor „Coca Cola”, la Ovidiu a avut loc a opta ediție a celei mai importante competiții pentru micii fotbaliști din România, Cupa ”Hagi Danone”. La Turneul Final de la Academia Hagi (1-4 iunie) au participa cele 6 școli campioane ale fazelor zonale și cele mai bune 6 cluburi de fotbal din țară. Cele 12 echipe care vor juca sub privirile lui Gheorghe Hagi, ambasadorul competiției: Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici” (Cluj-Napoca), Școala Gimnazială Nr. 11 „Mihai Eminescu” (Pitești), Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfanta Maria” (Timișoara), Scoala Gimnazială „George Coșbuc” (Sighetul Marmației), Școala Gimnazială Nr. 309 (București), Școala Gimnazială Nr. 37”„Mihai Eminescu” (Craiova), Luceafărul Cluj-Napoca, FC FCSB, FC Dinamo Bucuresti, CS U Craiova, AFC Kinder Sângeorgiu de Mureș și Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Cele mai bune rezultate dintre formațiile craiovene le-a avut echipa de la CS U care în grupa B a învins cu 6-0 pe Școala Nr. 309 București, 3-1 pe Școala „Mihai Eminescu” Craiova, 3-0 pe Kinder Sângeorgiu de Mureș, și a pierdut cu 0-6 în fața celor de la Academia Hagi. Elevii lui Alin Dobrotescu au fost învinși în semifinală de Luceafărul Cluj, scor 1-3. Competiția a fost câștigată de gruparea clujeană care a învins în finală cu 2-0 pe Dinamo. Cealaltă echipă craioveană prezentă în grupa B, Școala „Mihai Eminescu” Craiova a obținut doar o victorie, 2-1 cu Școala „Sfânta Maria” din Timișoara, pierzând celelalte 4 jocuri, iar la final s-a clasat pe locul 5 în grupa B.

Politica